torstai 20. syyskuuta 2012

Nostalgiaa..

Pienen linnun sivuilla on menossa ihana valokuvakilpailu jonka aiheena on nostalgia. Minulle nostalgisuus on vanhoja tavaroita jotka herättävät mieleen tiettyjä tuoksuja, hauskoja tarinoita, mielikuvia ja muistoja. Joskus ne yhdistyy tarinoista ja omista mielikuvista jotka olen kuullut muilta. Mitä oma iso-mummoni on tehnyt esimerkiksi kun ensimmäinen mirkoaaltouuni on tullut markkinoille. Tai mitä mieheni mummo ja pappa ovat tehneet kun lapsen lapselle ei kelpaa edes se viides makaroni velli.. 

ensin ajattelin osallistua tällä kuvalla:


Mutta koska kuvassa on värikäs minimehtäläisen retro takki ja nalleketju, ne eivät palvelleet mielestäni tätä hetkeä. Ei tarpeeksi vanhaa, että heräätäisi nostalgisuutta. Vaikkakin tavarat ovat oikeasti vanhoja, mutta ne ovat äitini kirpparilöytö alle vuoden takaa. Ne eivät nyt vaan puhuttele.

osallistuin kisaan tällä kuvalla.


Tämä löytyi vintiltä. Mieheni mummon ja papan juttuja. mutta olen aivan varma, että minunkin iso-mummoni on hurmioituneena selaillut samanlaista. Onhan kyseessä aivan ensimmäiset postimyynti katalogit. Vuodelta 1961. Meidän iso-mummo oli älyttömän kokeilun haluinen tyyppi. Hän tosiaan osti koko kylälle sen ihka ensimmäisen mikroaaltouunin, ihan siitä syystä, että halusi kokeilla. Häneltä löytyi muiden kylän naisten kateudeksi myös ensimmäinen pyykin pesukone. 

Omat muistoni mummosta on kun hänellä on pitkä hopean harmaa tukka sidottuna nutturalle takaraivolle. Essi päällä tallustelee vastaan mökistään. Istuu punaiseen pihakiikkuun ja katselee kukkiaan. Niitä samoja esikoita, neilikoita, narsisseja, liljoja ja akileijoja jotka kukkivat siellä samassa paikassa edelleen. Ikäänkuin nostalgisuus syistä, muistuttamassa siitä kokeilun halusta jota ensimmäiset postimyynti kuvastot saivat aikaan..

Käykäähän äänestämässä suosikkianne: täällä..


4 kommenttia:

  1. Kävin jo äänestämässä sinun kuvaasi. Valintaperusteena se, että tuo kuvasto selkeästi vanha eikä vain uusvanha. Ja lapsuudenmuistoja noiden kuvastojen selaamisista :-)

    VastaaPoista
  2. kiitos äänestäsi!Kilpailussa on paljon hyviä kuvia tällä kertaa, minulla oli valinnan vaikeus koska omaa kuvaahan ei ole reilua äänestää.

    VastaaPoista
  3. Oi,miten ihana kuva! Onnea kisaan! täytyypä kävästä visiitillä Pienen Linnun luona...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)