maanantai 8. lokakuuta 2012

Päässä hurisee..

Hurissu jo kolmatta päivää. Kuulet sen päivällä, yöllä, aamulla, illalla..vain pienet tunnin parin tauot ja taas se alkaa.. Ihmettelen vain suuresti miksi en ole itse hommannut äänen auheuttajaa. Jokakodin perustarviketta nimeltä:SIENIKUIVURI.


Valtava ihana vekotin. Lainasin appi-ukolta ja vaadin herra metsäläistä hommaamaan minulle oman. Kolmatta päivää mulla nyt hurisee tuo kone keittiössä. Olen hurmiossa. Tosin tämä haju täällä on vähemmän hurmiollinen. Alkuun se todellakin oli sitä, mutta nyt tympii. Kurkataanko sisään?


Suppiksethan ne siellä käryää. Näitä on saatu VALTAVAN PALJON! Tätini toimitteli minulle kerättynä ja minä onneni huumassa kuivailen..

Niitä on litroittain ja lisää tulee..kato vaikka!


Ovat raukat pesuvadissa kun eivät enää mahdu uunivuokaan. Illalla tuo jokakodin perusväline saa sisäänsä appelsiini siivuja..Toivottavasti siitä tulee parempi tuoksu kuin näistä sienistä. Suppilovahverot päätyvät lopulta lasipurkkeihin odottamaan mausteeksi kastikkeisiin,piiraisiin ja muiden herkkujen sekaan... *nams*

Nyt kun alko tää ruoka postaus niin ruokaillaan sitten ihan kunnolla. Tai me ainakin herra mehtäläisen kanssa ruokailtiin lauantaina. Tein meille kolmen ruokalajin illallisen..

Alkuun:kylmäsavulohitäytteisiä kananmunia. Väliin:Leivitetyt hirven sisäfile pihvit, ristikkoperunat ja kermakastike. perään meni:karpaloita,vanilijajäätelöllä ja lämpimällä kinuskikastikkeella. nams. Hyvää punkkua kylkijäisiksi ja, että oli hyvää. 


väliruuasta eli niistä pihveistä ei nyt kuvaa heru, koska kamerasta loppu akku just parahiksi.

Kait mie nyt muutakin sain aikaan kun ruokailua..tein lasinalusia pukinkonttiin. Osa meni jo jakoon, mutta tässä valmiita..


Jossakin näin tälläsiä, mutta en muista oliko lehti, blogi vai telkkari. Eniwei..tapettia, päällä muovia ja alla huopa..ompelukoneella yhteen ja valmis. Tein aikas suuria näistä, halkasia 12 cm. jotta oikeesti toimisivat. Itse olen ainakin kyllästyny niihin just just peittäviin kun ei ne sit riittävästi suojaa kuitenkaan. Lisääkin leikkasin ja nämä reilu 60 kipaletta menee ompeluun vielä tällä viikolla.


Uusia lukijoita on tullut viikonlopun aikana HUIMA määrä! Tervetuloa kovasti kaikille, toivottavasti viihdytte ja muistakaahan arvonta, mukavaa viikkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Mä en tiennytkään että sienikuivuri on olemassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huippu vekotin..suosittelen kokeilee..ihastut kyllä ikihyvix. Ite kuivatut banaanit ja omenat ne vasta namia onki :P

      Poista
  2. no joo-o! Kuivuria olen havitellut jo pitkään. Vaikka sienet saa ihan kätevästi uunissakin, mutta juuri nuo banskut, manskut ja muut hedelmät vaativat kuivurin. Nam mitä herkkuja olette nauttineet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no tiiääkö..näihin sieniin jää siis muutakin väriä kun mustaa tossa kuivurissa..Näyttäävät siis niin hyvältä. Uunissa niistä tosiaan tulee helposti sellasia mustia kappuroita..ja nuo banskut on kyllä NIIIIN hyviä.

      Poista
  3. Minä jo ajattelin, että sielläkin sama ikävä vierailija joka täälä, migreenin pirulainen kiusannu jo viikon. Inhoan kunnon kohtauksia ja jossain vaiheessa olen varma, että kuolen siihen... mutta nyt tänään kun taas alkoi päässä tuntua jopa niin pahoin että olin lähtä kesken työpäivän kotiin (onneks taas talttui lääkkeillä)toivoin jo sitä kunnon kohtausta, että pääsis tästä piinasta. Mutta sullahan huriseeki vaan kivoja asioita, enpäs olekaan itse kuivattuja hetelmiä päässy maistelemaan, mutta voin kuvitella niiden olevan suurta herkkua. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. migreeni on kyllä ehkä ärsyttävin vaiva ikänä..selkäkivun ja hammaskivun jälkeen. Koetahan toipua pikapuoliin..

      Poista
  4. kylmäsavulohitäytteisiä kananmunia; voisitko antaa tämän herkun ohjeen? Miten sait nuo hirvenlihapihvit mureiksi? Mulla meinaavat jäädä sitkeiksi? saisiko tästäkin ohjeen? Sitten toivoisin näin uutena lukijana kuvaa siitä teidän sängynpäädystä ja vaikka omaa postausta, jookos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tokihan laittelen ohjetta tulemaan yleisönpyynnöstä ensitilassa :D kiva kun liityit lukijaksi..tervetuloa!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)