tiistai 23. lokakuuta 2012

Vuokia(ko) seinälle(kkö)..

Meilleppäs satoi lunta...suli pois mutta hetken riemu siitä saatiin..ihanata ihanata! Heti tietysti iski kamala paniikki, että hemmetti miun tulppaanin sipulit (mitkä nostelin sieltä ruusujen alta) ne ei oo vieläkään maassa..kaippa ne kerkiää vielä laittaa.

Värkkäsin lissee henkureita joutessani..isompi mini väänti myös pari..Helemet on nyt kyllä käsitelty..ei taida tulla kun enää jotain todella pientä, eikä värit ole miun maun mukasia. Vielä kun keksis jotta kuka tartteis tämmössii. Ajattelin näitä lahjottaa jollekulle tutulle..tai tuntemattomalle.

Käytiin viikonloppuna järven rannassa. Ihmettelen edelleen miski siellä tulee käytyä niin kamalan harvoin. Matkaahan on jalkojakuluttavan hurjat puol kilsaa suuntaansa..Maisema oli jotain aivan ihanaa..Ihan piti töllistellä sitä töllistelemisen ilosta. Ei vaivannu tuuli ja keli oli muutenkin  mitä parhain..


Nuo viimoset auringon säteet tulee ihanasti tuolla taivaalla tollasina haaleina viiruina näkyviin..ai, että..kyllä suomen luonto on kaunis. Muuta kaunista tässä maassa ei sitten olekkaan..menny vähä vituralleen tää valtiovalta. Mutta ei siitä sen enempää..alkaa verenpaineet nousta, kun ajatteleekin politiikkaa..

Matkalla kotiin metästä keräilin tämmöttistä kasvia. Voisko nyt joku hortonoomi lukijani kertoa jotta onko tämä jäkälää vai sammalta??ihanasti se säilyttää värinsä. harvoin sitä metsissä näkee, mutta meillä sitä onneksi on tossa ihan kulman takana. Kovasti haluaisin nimen tälle, joten jelppaskaa..Hyppäs näkyy ihan asian viereen nää miun jutut..palataas siihen alkuperäis suunnitelmaan. Eli nämä vuuat ovat olleet minulla tämmösinä käytössä jo kauan, mutta koska jatkuvasti näkee blogeissa näitä ja jotkut miettii niille jatkojalostuideoita ni tässä pari..


Eli noista soikeenmallisista oon vääntäny tollasia minikokoisia enkelitauluja "tristallein".. pohjaan liimasin enkulin kuvan, herra mehtäläinen poraili reiät nauhalle josta riiputtaa ja "tristallille" roikotuksiin.. Nuo "tristallit"on muuten ihan oikeita. Ne on löytöjä joita mummo on aikanaan säästäny kaiketi siltä varalta, jos kattokruunuista sattuu tipahtamaan tai muuten vaan katoamaan.

Tuo iso vuoka on tehty alunperin amppeliksi, mutta koska kokemus tietää, että meikäläinen ei paljon kukkia saa elämään niin on nykyään tollasena "ensiapukaappina". Pullollaan kännykänlatureita,kyniä ja sen sellasia.....

että sellasta! Mukavata viikkoa kaikille...

8 kommenttia:

 1. Vähäkö kiva toi kakkuvuoka... varsinki latureille.
  - ne ku roikalehtaa aina jossain hukas:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ne piuhat roikalehtaa tuolta alas.. :D mutta ihan kiva.

   Poista
 2. Olipas taas mukavaa luettavaa...☺☺

  Kauniita nuo pikkuiset vuat ja tuollainen lääkekääppi olisi hieno...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) siun tarttee tuunailla ylimääränen kakkuvuoka. lääkkeiden säilytykseen myös todellakin hyvä, jos on jotain sellasia lääkkeitä mitäpitää päivittäin ottaa. saa tarpeeksi ylös silmistä, mutta samalla koristaa kivasti..

   Poista
 3. Ihania nuo henkarit. Ei niitä käyttää tartte. Ne on upeita ihan koristeena. Niinkuin nuo vuokasikin :)
  Muistin että mulla on iso pino pikkuvuokia :))

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja kaikki! :)
  Mietin itse sammalenkeruu reissulla, että joskus erotin mikä on rahkasammalta yms mutta ennää en kyllä tiiä noiden eroja. Pitäis vissiin vähän perehtyä kun niitä kaikkia kauniita metsässä näkyy :)

  VastaaPoista
 5. Hieno idea nuo vuokat. Hengarit somia ja koristeeksi käy.Kiitos kommentistasi ja postasin siitä tuunauksesta siihen samaan. Kurkkaappa. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 6. Ompas kivoja värkkäyksiä.. ja ihana maisema..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)