sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Neulottua..

Opettelin neulomaan hatun. No ensin tein itelleni possu hatun ja sit pienemmälle minille oman korville menevän hatun. Myös minin kaveri tarvitsi pipan ni tein sit samanlaisen kun mein minillä,pienillä muutoksilla.



 

Olen ihan tyytyväinen. varsinkin kun miun aikasemmat neulomiskokemukset perustuu nimenomaan vain säärystymiin ja yhtiin sukkiin. Lankana käytin Novitan Viiviä ja menekki oli kaikenkaikkiaan noin 150g.

Tänään sain myös valmiiksi jotain minkä alotin jo pari viikkoa takaperin. Vaan eipä valmista tullu ennen kun tänään, kun tuo esteri antanu vettä taivaan täydeltä..elikkäs tästä lähdettiin.


Navetan seinällä kukkapenkki jossa ainakin kasvo tulppaaneja, kuunliljaa, orvokkeja, akileijaa, vuorenkilpeä ja varmaan noin 20 muuta lajia josta ei mitään tietoa, Rikkaruohoja unohtamatta. Lähinnä tosiaan ne rikkaruohot oli mitkä sain kasvamaan kunnolla, muut tais kuolla siihen rikkaruohon paljouteen :D Kaikki lähti ja tilalle laitoin meidän tontin toiselta reunalta ruusua..


Reilu kolmekymmentä siirsin. saas nähhä lähteevätkö. On ainakin juuret märät, tämän satamisen jälkeen. Mummolta tiijustelin jotta leikkaanko ja hään kielti leikkauksen. Kukkiivat kuulema hyvässä lykyssä sitten jo ensi kesänä. Saa nähdä menikö penkkiin nyt vaaleanpunasta vai valkosta juhannusruusua vai molempia.Nuo reunakivetkin löyty tuolta minun niin hyvin hoidetusta rikkaruoho tarhasta :D 

Vielä pitäs pariin muuhunkin paikkaan siirrellä noita ruusuja koska meillä niitä riittää..ovat vallanneet vähä jokapaikan. Meille luvattiin säätiedotuksessa ensilumi ensi viikolle joten huominen meneekin meillä talvirenkaita vaihdellessa. Onko muuallekkin uhottu jo ensilunta maahan saakka?

Oikein mukavata sunnuntaita kaikille!

14 kommenttia:

  1. Onpas siellä ahkeroitu! Hienoja pipoja. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania hattuja olet neulonut!
    Meillä oli tänään maa valkoinen kun heräsimme, mutta suli päivän mittaan pois. Tännekkin on luvattu ensi viikoksi lunta.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. o..minäkin niin odotan sitä lasten riemua kun maa on valakonen..ja koirat ne on kanssa niin innoissaan siitä mammaa unohtamatta :)

      Poista
  3. Ihania myssyjä olet neulonut :)
    Tuollainen peittää korvat ja on lämmin.

    Ensi kesänä saat sitten nauttia, kun nuo kukat kiittävät sinua, kukillaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kukat kiittelee..olis kyllä mukava jos kukkisivat. katetta en enää täältä leveysasteilta mistään saanu joten sen laitto menee ensi kevääseen..

      Poista
  4. Hyvä kun muistutit!! PIPOJA!!
    Minähän tein ne pari, jotka lähti pohjosiin ja unohin koko jutun :D (kun en mä itse käytä...)
    Täytyykin mennä lankakaupoille, tossuja alkaa olla jo niin pal tehtynä, että vois vaihaa repertuaaria!

    VastaaPoista
  5. Kauniit pipot:)
    Niitä minäkin neuloin yhtenään joku vuosi sitten. Nyt on jäänyt kaikki neulomukset ja virkkuut pois, saa nähdä koska koukuttuu!
    Mukavaa pyhäpäivää ja kyllä se kesä sieltä tulee, jotta saat ihailla ruusujen loistoa♥

    VastaaPoista
  6. Hyvinhän se neulominen alkaa sujua, hienoja myssyjä... minäki huomasin eilen, että pää tarvii lämmikettä ja sitä sitten tein. =)
    Ja ihan varmasti sulla on oikein kaunis ruusupenkki ens kesänä! =)

    VastaaPoista
  7. Mun neulonta kokemukset, vähemmän mukavat, on peruskoulusta. Osaisipa tehdä tuollaisia! Ensi viikoksi luvattiin tänne pakkasta kanssa, saas nähdä pitääkö paikkansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuolla alempana vinkkasin yhdestä kirjasta joka on tämmösille amatööreille tosi hyvä kirja, mikäli haluaa oppia käsillänsä tekemään.

      Poista
  8. Ihania pipoja! Olen itsekin ajatellut tehdä pienimmälle pipon ja hankin jo langatkin, mutten saa näköjään aloitettua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minä kun en osaa lopettaa...koko ajan pitää olla joku kudin kädessä kun nyt kerran saanu pari onnistumista.

      Poista
  9. Hienot pipot! =) Sähän oot ihan kone neulomaan. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)