perjantai 5. lokakuuta 2012

Henkari, Hengari vai vaateripustin???

Miten tuo nyt sitten oikea oppisesti kirjoitetaan? Elloksen sivuillakin mainostetaan "hengareita" ja puhekielessä meilläkin puhutaan jotta hengari. Tosin suurin osa firmoista mainostaa henkari, joka ei minun puhekieleen mahu ollenkaan. Sitten on taas tämä tuttu ja turvallinen "vaateripustin" jonka palikkakin tajuaa.. No oli niin tai näin ni tässä näitä nyt on..


Näin kesällä nimittäin jossain sisutuskaupassa tämmösiä kaupan, sikahintaan 11€ kappale. Sellasta ohutta littulätyskää oli vielä tuo "hengari". Erään ystäväni kanssa tuli puheeksi ja hän sai minulle toimitettua muutamia pesulamallin rautalanka hengareita. Kiitos vaan Hanna tätäkin kautta.. :)


Päätin vääntää itse..ostin ison sankollisen puuhelmiä tiimarista hintaan 14,90€. Siitä sankosta saa näitä tehtyä minun laskun mukaan kaikenkaikkiaan 10 kipaletta ja vielä jää helmiä johonkin pieneen juttuun.. Hirveä oli homma näitä melekosen paksuja rautalankoja väännellessä. Tarvitsin työkaluksi vasaran, pihdit ja ruuvipenkin(melko neitimäistä hommaa siis :D ). 







Aikas hienoja niistä tuli. Hitusen tollasia aarikka tyylisiä..eikö? Vaikka sormet kipeenä näitä väänsinkin niin olen edelleen sitä mieltä, että en mistään kiinalaisesta sarjatuotanto "ripustimesta" 11€ maksas. Näitä vois tehdä vaikka kuinka paljon jos vaan näitä "henkareita" sais lisää(Hanna *vink vink* XD ). Pukin kontissakin kiva idea,eikös?

Meillä muuten on taas tämmönen..Tällä kertaa olohuoneesta sen ekan kerran bongasin. meni hentki metästäessä ennen kun sain sen vangittua.


Lieneekö joku ihan tavallinen koi? *Buaha* lähdön sai ulkoruokintaan..oli sen verran ällöttävä.

Pakko vielä yksi kuva laittaa noista "hengareista"..ovat niin namun värisiä, joka nyt ei tietenkään teille sinne asti tule, kun ei saa tarpeeksi luonnonvaloa. Huono repiä jokapäiväsestä vesisateesta auringonpaistetta :D


Värikästä viikonloppua kaikille!!

26 kommenttia:

  1. Wautsi, kiva idea. Ja mä sanon miten milloinkin, joskus henkari ja sit hengari...mitä väliä..
    kunhan asia tulee selväksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no näimpä. Jotkut vaan tykkää nus*ia *piippiä* ja ovat kovin valittavaisia jos väärin erehtyy sanoon... :D

      Poista
    2. ja hei eila..tähän se mun korunteko taito tosiaan sitten jää :D

      Poista
  2. Hauskat hengarit :) Mä oon vääntänyt tollaisesta henkarista syrämmen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näistähän kyllä voi tosiaan vääntää miitä vaan jos voimat riittää :D aika stydiä tavaraa XD

      Poista
  3. No onpas tosiaan kiva idea ja ihanan herkkukarkin näköisiä HENKAREITA! Heh ;) On meillä kyllä puhuttu hengareistakin ja voikin olla, että just se vaateripustin on se oudoin nimi, jotta häh, mikä..?! Mutta kyllä mä taidan itse kutsua niitä nykyisin henkareiksi..

    Meilläkin välillä noita örkkejä lentelee sisälle ja pari kertaa oon meinannut saada sydänhalvauksen, kun lepattaa lentoon vaikka, kun käy pissillä kylppärissä yöllä tai aamuvarhain...huuuh...tekevät kyllä semmosia syöksylentojaj akun ovat muutenkin niin karmivia jotenkin, me not like.

    Nyt sinne arvontaasi tutustumaan....!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nuo önnit on jotkut TODELLA ällöjä..tuo oli kyllä semmonen ällötys jotta kun sain sen lopulta yhteen ikkunan pieleen ajettua jotta kylmät väreet lainehti selässä kuvatessa*hyrrrrr*

      Poista
  4. Henkari :) loistava idea ja todellakin herkulliset värit! Meidän neitokaisella on muutama helmistä tehty, pitäisköhän askarrella tuohon eteiseen pari mustista helmistä ihan dekoratiivisessä mielessä :D kukaan ei tietty käytä niitä vaan ripustaa nuttunsa edelleen naulakkoon..
    Ja örgh -mistä noita karvaisia oikein riittää?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla työn alla nyt lisää näitä. Mustat voiskin olla kivat..tosin en just sitä mustaa älynny ostaa..mutta onhan meillä vanha kunnon sprei maali :DD

      Poista
  5. Kovin oot saanut niistä "neitimäisiä" miesmäisesti tehtynä :) Näppärä plikka!

    VastaaPoista
  6. Kertakaikkiaan aivan varastettavan ihana idea ;) Kiitos!

    VastaaPoista
  7. Noita hengareita ei kyllä viitsi vaatteilla peittää, ovat niin hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo..kokeilin tytön mekolle ja jätin sit hengarin ilman mekko näkyviin..ovat niin ihanat. yhdessä mulla roikkuu käsilaukku, se ei peitä niin paljoa tuota, niin on just passeli.

      Poista
  8. Ostat kuule ihan rautalankaa ja tuosta katot mallia mihin uskoon kiännät ja viännät ja teet isse ripustimen. =) Mutta tosi hienoja kyllä tuli, kivasti omaa väriä jokaiselle vaikka jos haluaa ja kyllä tusinatuotteesta tuo hinta on paljon. =) Pimpiäisetöntä viikonloppua toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meinasin ostaa, mutta kun sellasta tukevaa paksua rautalankaa saa niin lyhyissä pätkissä. ei taho riittää "aikuisten malleihin". lasten ripustimiksi pituus kyllä riittää.. :)

      Poista
  9. Teijan sanoin, todella varastettava idea :) Mä olin miehen vastusteluista kaukaa viisas joku vuosi sitten ku vedin samoja HENKAREITA entisen työpaikkani täysremontin alta meille parisen sataa :) Enää helmet puuttuu :) Kiitos kun jaoit idean :) Nyt tutkimaan muita postauksiasi ;)

    VastaaPoista
  10. Voi että on kivan värikkäitä! Mulla olis muutenki mielessä alkaa vääntelemään rautalankaa (mitä nyt jännetupintulehdus vähän hidastaa näitä suunnitelmia), niin tätä vois kyllä testata samalla! Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suosittelen tukevaa rautalankaa..ne sisutuskaupan vastaavat oli niin löppänää, että ei niissä olis ryhdissään mikään kestäny.

      Poista
  11. Mä joskus ajattelin, että mistä peevelistä kaikki löytää halpoja helmiä!! no nyt selkis, ei ole taaskaan ollut tiimariin asiaa pitkään aikaan, mutta kai siellä pitäis säännöllisesti käydä!
    ja mä kyllä myös puhun hehkareista -jos niistä nyt yleensä tulee puhuttua ☺ -tai siis tuli viime talvena, taisin joulun alla tehdä niitä väänneltyjä, päällystettyjä sydämiä....ja henGareita kannattaa kysäistä lähimmästä pesulasta, kyllä ne niitä yleensä myy -ja jopa ihan kohtuuhintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näitä on nyt alkanu mulle tulla tuttujen kautta..kukaan ei niistä ala itse vääntämään mitään joten mullehan kelpaa. Ja se tiimarin on hyvä paikka. sieltä tosiaan saa kyllä jos jonniin näköstä tarve ainetta..

      Poista
  12. Henkareista viis, mutta toi perhonen on ihana:) Ei saa laittaa ulos sehän paleltuu:( Mä rupeen etsimään sille nimeä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mie ällöän tollasia pörisköjä. Joku kiitäjä oli vauhdista päätellen enemmän kun kehrääjä.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)