torstai 31. tammikuuta 2013

Jämälangoista..tai sitten ei..

Alkuun ihan hillitön kiitos kaikille ketkä kommentoi edellisen postauksen tunteen purkauksia. 
Tämähän osoittaa sen , että en todellakaan ole ainoa joka on vahvasti sitä mieltä, että jotain näille alvin korotuksille ja hinnannousuille tulisi tehdä. Eniten ne koskee ihan tavan talliaisia,tavanduunareita(lue=nykysuomessa siis pienituloisia) ja lapsi perheitä.
Eihän kukaan ala ruuasta tinkimään..sitä on pakko ostaa, mutta mitä siitä on valmis maksamaan on taas toinen asia.. Noh ei siitä sen enempää.

Mullahan siis oli nurkissa turkoosia ja valkoista seiskaveikkaa..Laskin, että niistä saa oikein somat pikkusukat.


Saihan niistä..jäi vain kolme kerrosta vajaaksi tuo kärkikavennus toisessa kun loppu niiden lankajämien antama lysti. No eikun kauppaan..sukat tuli valmiiksi ja tuli jotain muutakin..

Nimittäin ihanaisia pöllö lapasia parisen paria..






Lapasen pöllö kuvio on nyysitty TÄÄLTÄ.
Lapaset on naisten kokoa S/M.
Neuloin 1&3 puikolle 12 silmukkaa ja 2&4 puikolle 13 silmukkaa.
Menekki oli hitusen vajaa 60g.

Nyt on sitten ongelma..Mulla on TAAS jämälankaa kyseisiä sävyjä..eikä niistä taida saada niitä pikkusukkia lisää. Ja vaikka saisikin niin taidan ottaa jotain muuta väriä seuraavaksi työn alle..

Mukavaa Viikon jatkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. kiitosta..mie tykkäsin kanssa. Malli oli kivan heleppo ja nopia tehdäkkin..

      Poista
  2. Söpöiset sukat ja pöllöiset tosi ihanat!
    Veroista... Maksan veroni mielelläni, vastineeksi saa niin paljon, VAAN nuo mainitsemasi hinnankorotukset menevät kyllä kauppaketjujen taskuun. Törkeitä korotuksia, varsinkin vaipoissa pöyristyttävää! En juuri käy S-ryhmän kaupoissa, hinnat ovat mielestäni aina olleet muita korkeammat ja tarjoukset onnettomia. Moni hehkuttaa hyviä bonuksia, mutta en näe niitä kovin kummoisina houkuttimina. Iloisempi olen kohtuullisesta kauppalaskun loppusummasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis juurikin nimenomaisesti se oli pointti, että eikö voisi hallitus puuttua noihin kauppojen hinnannousuihin..nämäkin hinnankorotukset on ihan vain kaupan hyväksi..uskomatonta touhua ratsastaa alvi korotuksien persiillä kun todellisuudessa ruuan hinta näyttää nouseen tiettyjen tuotteiden osalta vähintäänkin 30% aina sinne melkein 100% saakka*huhhuh* ja kuten siellä edellisessä postauksessa mm.tiinan kanssa käyty keskustelu lattiakanaloista..eipä mene niistäkään hinnan korotuksista jenin jenia tuottajan taskuun jonka ihan mielelläni maksaisin.

      Poista
  3. Ihanat pöllöt ja söpöiset sukkeliinit, mää tairan kokeilla noit tumpeloisia kansa josko vaiks osaisin... se ei oo aina ihan niin varmaa. Tuohon postaukseen ruuan hinnoista että kattelin eilen kaupassa poiketessani ihan samaa ja en ihan noin tarkkaan laskeskellu mutta päätäni pyörittelin kyllä. Meillä tuo natsimarketti (Lidl) meni remonttiin ja on kuulemma kuukauden kiinni joten pakko ostaa kalliilla persemarketista tai rismasta tai siit eniten riistävästä (puna-armeijan muonavarastosta) eli k-marketista. Me ollaan keskituloa hiukan ylempänä mutta joudutaan siltikin kattomaan tarkkaan mitä ostetaan ja mistä, meitä kun on niin hiton monta. Leivät oon jo kauan leiponu ite koska pojat syö sitä ihan järkky määriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on. sit meilläpäin työttömyysluvut on ihan huipussaan. joulukuun aikana pasahti 855 uutta työtöntä eli voit varmaan kuvitella että niitä töitä ei tekiöille todellakaan ole..Pitänee ja ollaankin alettu harkitsemaan tarkkaan muuttoa pois suomesta paremmille työllisyysapajille.alkaa olla "elämän ja kuoleman" kysymys tämä jatkuva hintojen nousu. Ja nyt kohteena mullakin pelkkä ruoka..onhan tässä muitakin huolia, kuten vaatteet,käyttötavara,vakuutukset,sähkönhinta jne..

      Poista
  4. Olet kyllä taitava. Minua ärsyttää, kun aloitan käsitöitä, mutta en saa niitä loppuun... Argh!

    VastaaPoista
  5. Sä oot siis jämälanka kierteessä =D Ihanat lapaset !!!

    VastaaPoista
  6. Kivat on sukatkin - pienet on niin suloisia - mutta pöllölapaset on vallan mainiot.

    VastaaPoista
  7. Kivat neuleet sinulla ja tumput niin lämpimän näköiset!
    Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  8. Vallan hurmaavat pöllölapaset! Ja tietysti myös ne pienen pienet sukat <3 Pitänee ottaa lapasohje talteen...

    VastaaPoista
  9. Kyllä sukkia ja tumppuja pitää mielellään kun ovat noin söpöjä.

    Minäkin koetan täällä tuhota jämälankoja.Uusiakin katselin,mutten osta yhtään uutta ennenkuin vanhat on tuhottu.

    VastaaPoista
  10. Mä niin kadehdin sun neulomistaitoja!!! Ihania tuotoksia taas, varsinkin nuo pöllöt, vau!
    Onko teillä lähellä Lidliä? Tiiän, että monet suomalaiset on skeptisiä sen suhteen, mutta niillä on oikeasti tosi hyviä ja edullisia tuotteita ja Suomessa saa usein täysin saman tuotteen edullisemmin kuin K- tai S-marketista...kandee kokeilla, jos läheltä löytyy! :)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kirjotinki tonne edelliseen postaukseen pepin kommenttiin, että meillä lähimpään kauppaan 6 kilsaa ja lähimpään lidliin reilu 30 kilsaa. Mutta on vaan opeteltava ostamaan viikon ruuat kerralla tai aina käytävä sillon kaupassa kun siellä suunnalla on.

      Poista
  11. Pöllölapaset on ihanat ;D
    Mun kaikki kutomiset tahtoo jäädä kesken . Liian lyhyt pinnainen kun ei jaksa keskittyä loppuun sakka .
    Yleensä jämistä tulee parhaita kun ei aloittaessa tiedä mitä lopussa on saanut aikaiseksi . Pätee kaikkeen ei vain lankoihin

    Ihanaa viikonloppua !

    VastaaPoista
  12. meillä on kans matkaa kauppaan 20 kilsaa.pari kertaa viikossa on käytävä tällä sakilla ja se ei oo halpaa lystiä vaik lirlisä käyki! Sika mageet vanttuut!!!! Kiva väri? Mäkin tykkäisin!! Kevättä siul ja teitil!

    VastaaPoista
  13. Vastaukset
    1. Yhdyn mielipiteeseen, pöllöfani kun olen! Täytyykin pitää tuo ohje mielessä :)

      Jämälankoja on täälläkin vaikka kuinka paljon... Isoäidinneliöt on aikas hyviä niihin ja niistä sitten olen väsännyt tyynynpäällisiä mökille. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  14. Moi, tulin ilmoittamaan, että vuoden miäsmalli -skaba muuttui juuri ihan oikeaksi KILPAILUKSI. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan ylläripalkinto! Ja linkityksestä saa lisäarvan! ;)

    IHAN MAHTAVAT PÖLLÖLAPASET!!!!!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)