keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Katsotko mitä ostat??

Lupasin itselleni, kun aloin blogia pitämään, että mitään tällästä paatunutta tekstiä ei tässä blogissa nähdä, mutta nyt on pakko. JÄRKYTYIN kun kävin ruokakaupassa.

Tänäänhän siis korotti s-ryhmä hintojaan oikein urakalla ja voin kertoa, että meinas itku tulla kaupassa käydessä..

Tässä teille hintoja, jotka sai minun suuni loksahtamaan auki..

*paahtoleipä ennen:1,55€ NYT 2,09€pkt
*Sika-nauta jauheliha 700g. ennen 3,69€ NYT 4,09€
*Valion maito 1l. ennen 0,99€ NYT 1,09€
*Kotimainen tomaatti ennen:3,69€kg NYT 4,59€kg
*ballerina keksi pkt ennen:0,89€ NYT 1,29€

SIIS MITEN TAVALLISELLA IHMISELLÄ KESTÄÄ PERSE OSTAA YLIPÄÄTÄÄN KAUPASTA YHTÄÄÄN MITÄÄN???

Tästäpäivästä lähtien meillä kyllä katotaan hemmetin tarkkaan mitä ostetaan ja mitä tehdään..ei ole yksinkertaisesti enää vara syödä esim.ruispaloja..ostinkin jauhoja useamman kilon ja 10 litran sankon ihan vain leivän leivontaa varten. Ei auta muu..

Vaippojen hinnat järkytti eniten..vastasyntyneiden liberon hinnanmuutos 4,89€--->9,39€ siis hinta  kaksinkertastunu..ei jumankekka..
Tutuille vaan terveisiä, että niiden tilpehöörien ja pullapitkojen sijaan meille voi tuoda tulijaiseksi leipää ja lapsille vaippoja!

JA SITTEN IHMISET JÄTTÄÄ ÄÄNESTÄMÄTTÄ KUN KUVITTELEEVAT, ETTÄ SEKIN ON KANNANOTTO..EI TODELLAKAAN OLE! 

HERÄTKÄÄ HYVÄT IHMISET. TÄLLÄ MENOLLA MEIDÄN MAASSAMME KÄYDÄÄN SISÄLLISSOTAA 10 VUODEN SISÄLLÄ..

-kiitos ja anteex-

ps:ja saatanan vihaset terveiset noille ääliöille ketkä hallituksessa istuu eivätkä tajua tehdä näille hinnankorotuksille stoppia..miettikääpä riittääkö enää tavan duunarin puolentoista tonnin kuukausiansiot mihinkään???
Suunnitelkaa vain palkanalennuksia..mikäs siinä. Sit ihmetellään kun joukkosurma,perhemurhat ja muut luvut on tähtitieteellisä. Oliskos aika noiden isojen pomojen pikkasen tulla vastaan tavan kansalaisia??

28 kommenttia:

 1. Niinpä - kuinkas moni niistä isoista pomoista - alkaen nyt vaikka ministereistä - on ollut normaalityössä? Osa on ammattipoliitikkoja, joilla ei ole minkään valtakunnan käsitystä siitä, miten tavallinen ihminen elää!

  VastaaPoista
 2. Meillä tehtiin syksyllä osa-aikaisen työn myötä paljon vertailuja ruokakauppojen suhteen ja huomattiin että Lidl on kaikkein edullisin ostopaikka.Sen myötä s-market,joka oli muuten ollut meidän vakituinen kauppa jo parinkymmenen vuoden ajan,vaihtui Lidliin.Säästyy tosi paljon kuussa rahaa.Vertailuna esim.rasvaton maito siellä maksaa 71 senttiä.Ja ihan kotimaista maitoa on.Joten jos teidän paikkakunnalla on Lidl,niin kyllä suosittelen,Lidl on luvannut olla nostamatta hintojaan alv korotuksen vuoksi.Saas nähdä.

  Aikamoiset korotukset s-ryhmällä noissa hinnoissa.Taitaa olla omat alvit siellä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juurikin katottiin miehen kanssa lidlin hintoja..meillä ässässä edam juusto oli yli 6€ kilo ja lidlissä valmiiksi siivutettu 4,99€kg..että sinne suuntimat siis..

   Poista
 3. Hätäkös tässä kun työttömyysraha on 542€/ kuussa ja siihen tuli peräti 1€/ kuukausi korotusta. En tiedä uskaltaako tänään mennä kauppaan ollenkaan, vaikka jääkaappi on ihan tyhjänä. Pakollinen laihdutukuuri edessä, #¤#&%&¤. Ei kohta naurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no aivan..ja nää idiootit sitten vielä haukkuuvat että työttömät ei kehtaa mennä töihin. Karut luvut pamahti meidän kylälle joulukuun osalta kun yhteen kuntaan tuli pelkän joulukuun aikana 855 uutta työtöntä!Tekishän sitä töitä, mutta kun niitä ei ole!

   Poista
 4. Arvatkaas kuinka hyvin Lidlillä menis kun se keksis avata helvatanmoisen määrän korttelikauppoja!
  Mulla kadun toisella puolella kallis K- kauppa, korttelin päässä Valintalato ja Lidliin matkaa vajaa kilsa...arvatkaas vaan viittiiks sieltä kauheesti kantaa....ja k-kaupan kassalla sit vituttaa joka kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä lähin kauppa kuuden kilsan päässä ja sinne lidliin matkaa hoi kotvanen eli sellanen 30 kilsaa..mutta ei se auta, kun on pakko..tuohon riisto porvari kauppaan en enää jalallani astu.

   Poista
 5. Kä'vin kanssa tänään kaupassa jasaman toteamuksen tein. Koitan yleensäkkin tehdä kaiken mahdollisen itse mutta aineetkin jo maksaa ison summan, pientä eläkettä kun saa, ei paaljon naurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan..kuinkas tässä ihmiset enää monipuolisesti syö jos kympillä saat yhen tomaatin,salaatin ja pätkän kurkkua..siis pelekät hedelmät ja tuore vihannekset maksaa jo maltaita. Meille ainakin ensi kesänä pasahtaa kasvimaata vinopino!

   Poista
 6. Kyllä se on Lidliin suunnattava maito-ostoksille jos siitä pitää antaa jo yli euro ässäkauppaan. Jos tupakka-askin hinta tuplattaisiin niin ihmiset nousisi kapinaan, mutta vaipat saa kyllä tuplata. Ihan peestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä..se alkaa kuitenki purkkiakohti olla jo 30 cent eli 10 purkkia kohti 3€..ja meillä menee toi 10l.viikossa heleposti..lidiliin täälläkin suuntimat.

   Poista
 7. Olen aivan samaa mieltä kanssanne. Mihin tämä kaikki on menossa. Tuottajat eivät saa yhtään enempää kuin ennenkään mutta silti hintoja korotetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no eläpäs muuta viserrä..viimeksikin kun häkkikanalat muuttuivat lattiakanaloiksi ei tuottajat hyötyneet centin centtiä, mutta kaupat sai hyvän syyn nostaa 80 centillä kennojen hintoja :(

   Poista
 8. Jestas mitkä korotukset! :o Taidan lähteä ennemmin pilkille kuin kauppareissulle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no aivan..alkaa prosentteina miettiä niin kyllä tollanen yli 100% hinnan korotus tuntuu..ja keksienkin osalta näyttäs prosentit paukkuvan yli kolmen kymmenen.. :/

   Poista
 9. Tästä lähtien katson hinnat vähän tarkemmin. Tämä oli hyvin valaiseva kirjoitus, josta olen kiitollinen. Meitähän jymäytetään ihan täysillä. Kyse on ruoasta, eihän sitä voi jättää ostamatta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niimpää..aika kova tuo alvi korotus, koska sen varjollahan ne nyt näitä hintoja nostaavat. HULLUUTTA ei voi muuta sanoa!

   Poista
 10. Hurjaa!!! Tuon Valion hinnannoston tajuan, hehän saivat uhkasakon monopoliaseman yrittämisestä tai vastaavasta. No, Valiota ei täällä juoda, kun maitoa saa halvemmallakin. Ja tuossa jokin aika sitten Valio nosti hintojaan kuluttajille, mutta eivätpä jakaneet siitä saatavia voittoja tuottajille. Kerpeleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo sen ymmärtää, mutta meillä meni valion tuoteet lakkoon. kaatukoon maitotilat ei hetkauta minua enää..niin vituttaa tämä ihmisten ahneus..esim.tuossa yläpuolella tiinan kanssa käyty keskustelu tuottajien voitoista..

   Poista
 11. DANG!!! Hyvin kirjoitettu!! Ja tää pistää niin vihaiseksi!! Vuokrat nousee, ruoka nousee, kaikki nousee ja palkat pysyy vaan samoina! JA JUURI NÄIN, sit ihmetellään ku jengi on v ä h ä n masentuneita ja ahdistuneita!!

  Milloin JOKU herää????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niimpä..kiva huomata että aika moni on asioista samaa mieltä..suomalaiset kun vaan valittaa ja sit ei kuitenkaan asioille mitään tehdä.

   Poista
 12. Tä on ollu odotettavissa jo kauan. Tava pulliaisella ei oo mitn muuta vaihtoehtoa ku pistää se kasvimaa pystyyn omiksi tarpeiksi.
  Ja mielummin lähituottajilta vaikka sitten vähän kalliimmalla =P

  VastaaPoista
 13. Persauksilleni meinasin tipahtaa iltasanomien uutisesta.. Perheellä yht. yli 9000,- tulot / kk ja itkevät ettei mihinkään riitä!! Ankeaa on kun ei pääse ulkomaillekaan kuin 2 - 3 kertaa vuodessa. Pienipalkkaista ottaa päähän niin että luukoppa kiehuu.. Saatan arvata mitä käy monen korvauksilla sinnittelevän ajatuksissa!! Miten ihmiset oikein elävät nykyään?!?!

  Ja pienituloisiin nuo hintojen korotukset iskee pahimmin.. Kun saisi aikaiseksi ruokaringin. Ostaisi (ainakin osan) suoraan tuottajalta ja äänestäisi kauppojen hinnoille jaloillaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luin sen samaisen jutun ja järkytyin itsekkin..eipä ole meidän tulot varmaan vuosikymmenen tasollakaan samoilla svääreillä kun heillä vuodessa..

   Poista
 14. Olen itsekin huomannut tuon saman asian, eli hinnat tosiaankin ovat pompsahtaneet. Terveellistä ruokaa ainakaan ei tämä perse kestä ostaa :D ja sehän tarkoittaa siinä määrin sitä, että kohta on emännällä iso hanuri :0)
  Joo mutta KYLLÄ on ruoka kallista...Hyvä että joku avasi tästä asiasta sanaisen arkkunsa !!!!
  Lähti hinnat vähän lapasesta kun eurot saapuivat tähän maahan...

  VastaaPoista
 15. Mää en ookkaa nyt kerenny noita hintoja niin seuraan. Oon pitkään ostanu lihat -50% tarroilla varustettuna. En tietty kaikkee, enkä jauhelihaa oikeestaan koskaan, mutta suurimman osan ostan silleen ja pistän heti pakkaseen. Ennen joulua huomasin, että lapset syö leivät lähes aina paahdettuina, niin nyt oon sitte ostanu leipiä kanssa pakkaseen aina kun kohille osunu. Pitäs melkeinnolla toinen pakastin :P

  VastaaPoista
 16. Meillä on myöskin ruokaostoksissa siirrytty suurimmaksi osaksi Lidlin asiakkaaksi. Leipomoissa pitäisi myös vierailla ahkerammin, koska siellä myydään usein neljää leipäpussillista parilla eurolla (hinta riippuu siitä paljonko ollut ylituotantoa ja mitä kaupat eivät ole ottaneetkaan).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)