torstai 27. joulukuuta 2012

Elämäni Numerot..

Näin Minen-blogissa tälläisen postauksen syyskuussa ja tottahan minun on tehtävä omani. Aloitan samalla tyylillä kuin mine omien numeroideni selaamisen.

1. Minä uskon yhteen kolmiyhteiseen Jumalaan. Minulle usko ei ole kahle, vaade tai systeemi, joka pakottaa minua johonkin muottiin. Se on turvakallio jalkojen alla. Varmuus siitä, että elämällä on tarkoitus. Tältä pohjalta on hyvä aloittaa myös elämäni numeroiden kasaaminen.2. Minulle on suotu kaksi maailman ihaninta lasta. Nuo varsin eloisat ja omalaatuiset lapsoset ovat kovin erilaisia, mutta molemmat niin ihania. Olen mielestäni etuoikeutetussa asemassa saadessani kasvattaa näitä luojan ihmeitä.

3.Juon aina aamuisin kolme kupillista kahvia. Mielestäni olen siihen oikeutettu ennen kuin aloitan hullunmyllyn pyörittämisen ja keskityn muihin kodin hommiin.

4.Ostan yleensä jokaisella kauppareissulla jonka suoritan lidliin neljä pakettia kahvia. Viisi on liikaa ja kolme liian vähän. Sitä paisti neljästä kahvipaketista tulee kätevästi aina yleensä se reilu 10€ mikä helpottaa kuitin selaamista kummasti, kun ihmettelen ostokset maksettuani kuitenkin miten ihmeen paljon meillä oikein syödään.

5. Olen alkanut haluta aikuisiällä viisi lasta. Esikoisen jälkeen luku oli kaksi, mutta nyt on alkanut tuntua, että viisi olisi parempi.

6. Sen jälkeen kun muutin pois vanhempieni luota, olen muuttanut kuusi kertaa. Kerrostalosta toiseen. Välillä kävin olemassa vuoden maalla ja toetsin, että en enää ikinä muuta maalle. Never say never..täällä ollaan taas ja aion olla jatkossakin. Ei minkäänlaista ietiä takasin kaupungin hulinaan.

7.Lapsuuteni lempisatu oli lumikki ja seitsemän kääpiötä. Ammattikoulussa oli joku tentti missä piti muistaa kaikkien nimet ja minä muistin luokan ainoana..nehän ovat:Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas.8. Olen ollut kahdeksan vuotta Äiti. Kahdeksan ihanaa hämmennyksen täyteistä vuotta. Myös kahdeksan vuotta olen saanut tuntea olevani tarpeellinen ja rakastettu. Kiitos ihanan esikoiseni!

9.  Vuodessa on melkein yhdeksän kuukautta jolloin meidän isommilla koirilla on kiinnipito aika. Ajatelkaapa koiran näkökulmasta kuinka ärsyttävää se aika voi olla..pitkä on vuosi koirilla siis.

10. Ainoa asia mikä tulee mieleeni luvusta 10. on kymmenen käskyä. Muistan kuinka ahdistavaa oli rippikoulussa opetella ne ulkoa. En meinannut oppia millään..en muista niitä edelleenkään..

11. Lapsillani on kaikenkaikkiaan yksitoista ukkia ja mummoa,pappaa ja mammaa. Tämän mahdollistaa erotilanteet ja uudet puolisot  jota suurinosa suvustamme edustaa :D

12. Mielestäni on kohtuullista nukkua vähintään kaksitoista tuntia vuorokaudessa. Nukkuipa ne yhdessä tai kahdessa erässä, mutta puoli vuorokautta unta on mielestäni riittävästi.13. Kolmetoista on minulle pahanonnen päivä..perjantai 13 tapahtuu yleensä vaikka mitä pahaa. 8 luokalla koukussa suruuttelin ompelukoneella sormeeni perjantaina 13 päivä. Hevosen selästä tulin perjantai 13 päivänä aina alas varsin vauhdikkaasti joten päätin olla ratsastamatta jos on perjantai 13. Myös häntäluuni olen murtanut yllättäen perjantaina 13 päivä.

14. Neljätoista vuotiaana oli aika hukassa. Etsin minääni ihan tosissan. Voi sitä maman huolta ja tuskaa..

15.  Viidestoista yö kuuluu yhden maailma kaikkien aikojen suurimman muusikon elämäntöihin. Kuinka moni oikeasti miettii juicen sanoja tarkemmin..mitäs teidän mielestänne esimerkiksi musta aurinko nousee tarkoittaa?? Rakastan juicen kielikuvia..en varmaan kyllästy hänen tuotantoonsa koskaan..

16. Tämän olen sanonut ennenkin, mutta sanon sen taas.Pikkutyttönä halusin aina olla kuusitoista vuotias. Leikeissä oli aina "minna 16-vee". Uho oli kaiketi kamala sillon 16 kesäsenä kun en mitään siitä ajasta muista.

17. Muuin pois mamam patojen äärestä ollessani seitsemäntoista vuotta. Vitsailimme siitä vuotta aiemmin, mama väitti, että hänen puolestaan voin kuulema muuttaa heti, mutta kun sen aika tuli ei jäänyt epäselväksi, että ei ollut mama vielä ihan valmis siihen kuitenkaan. Sinne jäi likaiset sukat maman pyynnöstä :D

18. Luku kahdeksantoista on merkittävä varmaan kaikille, että saa ihan laillisesti ostaa itse olutta, pääse baariin ja saa ikänsä puolesta alkaa suorittamaan autokoulua. Muistan miten ihteä ärsytti kun kaikki kaverit täyttivät alkuvuodesta 18 vuotta ja itse vasta loppuvuonna. Kyllä sitä odotti innokkaasti..

19. Olin yhdeksäntoista vuotias  saadessani  esikoiseni. Voi sitä hämmennystä ja ihmettä. Tuntuu kuin se olisi ollut vasta ihan äsken.

20. Tiussa on kaksikymmentä kappaletta munia. Ammattikoulu aikaan rikoin yhdessä luokkakaverini kanssa neljäkymmentä tiullista munia pannaria varten..Kuvitelkaa 800 kananmunaa pannariin..siinä oli kuulkaas pannari poikineen. En ole sen jälkeen liioimmin tykännyt kananmunien rikkomisesta.

21. kaksikymmentäyksi vuotiaana muutin ensimmäisen kerran pois kaupungista. Vuoden viihdyin ja maitojunala takasin kaupunkiin. Tuolloin uhosin, että ei enää koskaan maalle..

22. Maman suosikkeihin kuuluin jossain vaiheessa kakskytkaks pistepirkko. En ole ikinä tykännyt moisesta jonninjoutavuudesta.

23. Eilen söin kaksikymmentäkolme suklaanpalaa alle 10 minuutissa...sen verran oli konvehtirasiassa ensimmäisessä kerroksessa tavaraa.. Iltapalaksi vielä rasiallinen geishoja..kyllä insuliinintuottaja kiittelee näin joulunaikaan :D24.Kaksikymmentäneljä vuotiaana huomasin asuvani taas maalla. Jumalanselän takana, kuten tapasin mainita. Manasin jotta kaverina ei ole täällä korvessä kun piru ja palokärki, mutta on täällä paljon muutakin. Sitä kaiketi piti vain kypsyä muutama vuosi, että maaseutu tuntui omalta.

25. Olin kaksikymmentäviisi vuotias mennessäni naimisiin. Silloin satoi taivaan täydeltä. Se oli kesän ainoa päivä jolloin satoi kamalasti. Muuten oli aurinkoa ja paahdetta koko kesä. Toisaalta eihän sitä sadepäivinä keksi muutenkaan mitään järkevää tekemistä joten ihan joutava päivä mennä naimisiin.

26. Kaksikymmentäkuusi vuotiaana lakkasin unelmoimasta isosta talosta. Iski aikuisuus ja realismi. Millainen hullu ihmisen täytyy olla, että jaksaa siivota 200 neliötä tai enemmän?? itse en ole riittävän hullu, mutta täytynee todeta taas..never say never..

27. Syntymäpäiväni on joulukuun kahdeskymmenesseitsemäs päivä. Ei ole tullut paljon lahoja näin synttäreiden kunniaksi. Lapsena se oli ankeaa, nyt siihen on jo tottunut ja ymmärtänyt, että ei ne lahjat ole pää-asia :D

28. Olen tänään kaksikymmentäkahdeksan vuotias. Paljon olen nähnyt ja kokenut ja paljon on vielä näkemättä ja kokematta. En edelleenkään tiedä mikä minusta tulee isona. Ammattia nimeltään pieni ja ilkeä ei kuulema ole..mikä pettymys..

Oikein hyvää synttäripäivääni teille kaikille!!

53 kommenttia:

 1. Hauskoja asioita olet listannu :)
  - jos tuon pitää loppua ikään, ni jätän väliin...
  50 vuoteen mahtuu paljon, muttei pysty niitä listaamaan, ei sitte millään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no äläs nyt.. kun oikein muistelee niin elämä tuntuu oikeesti aika hyvältä. Tylsältä tuntuva elämä saa ihan uudenlaiset sävyt kun listaa ne numeroimalla..

   Poista
 2. Oikein hyvää synttäripäivää! Kiva listaus. Hauskasti olit saanut elämääsi numeroitua. Minä jätän kyllä myös väliin - 50+ vuotta sisältäisi vähän liikaa muisteltavaa;)

  VastaaPoista
 3. Olipa mielenkiintoista luettavaa. Paljon on ehtinyt sulle tapahtua ja paljon olet ehtinyt tehdä. Synttärionnittelut! =)

  VastaaPoista
 4. Oikein, oikein hyvää syntymäpäivää!

  VastaaPoista
 5. Hyvää syntymäpäivääsi sinullekin :)
  Mä tässä just söin kahdeksan geishakonvehtia - enemmänkin olis uponnut, mutta ne perhanat loppui. Joulun viimeiset. Täytyy siirtyä Dumleihin.

  Hyvät numerot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo..geishat onki ollu yllättävän hyviä tänä vuonna..viime vuonna ei niin maistunukkaan. Julhapöytiä ei onneksi tullu kun se yx rasia..niitä kun saa syödä ympärivuoden. taitaakin olla ainoa kohvehti mitä läytyy kaupoista joulusta vappuun.vapusta juhannuksen ja jussista jouluun..

   Poista
 6. Hauska ;)
  Ja ratkiriemukasta synttäriä ;) Myös meillä tämä päivä on juhlapäivä , sain kaksoset "tänään "jokunen vuotta sitten ja sen jälkeen hulinaa on riittänyt . ONNEA ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onnea siis sinnekkin. Tää joulunaika on hyvä aika syntymäjuhlille.. XD

   Poista
 7. Kiva postaus :) Paljon onnea sinulle! :)

  VastaaPoista
 8. Kaappasin Kipan plokin!!! Mäki tein oman elämäni numerot -postauksen. ;)

  T:Buick

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus!
  Onnea sinulle♥
  Kun hääpäivänä sataa, se tietää onnea...meidänkin hääpäivänä satoi ja onni on kukoistanut...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinhän se on..ja eipäs sitä muutakaan sateella aikaa saa..

   Poista
 10. Hauskoja juttuja =) Ja paljon onnea sinulle!!

  Tosta juicesta. Miehän oon sellainen musiikin kuluttaja joka miettii ehkä liikaakin niitä sanoja. Juicen tuotanto on kyllä mahtava ja toi Musta aurinko nousee ihan loistava. Niistä hipihilpeistä renkutuksista en tälleen suht melankolisena ihmisenä välitä mutta onha se valssaaja konepajalla hauska=) Viime aikojen suosikki on ollut Risainen elämä (eikä sen kertosäkeen takia, joka kyllä joinain päivinä on aika osuva;). Ne sanat kolahtaa, ainakin miten itse kuvittelen tulkitsevani ne. On ollut vähän sellainen syksy... Mutta elämääni en silti onneksi risaiseksi ole laittanut=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jesss..toinenkin juice fani. siisjoo risainenelämä ON hyvä. niin paljon ihania biisejä jotka tuntuu toisina aikoina paljon sopivimmalta kuin toisina.ryvetetty kyyhkynen,eilen hän kertoi, hypätään koskeen,jos sinulle sopii,klovni ehittää veivin,mies joka rakastaa itseään,outoon valoo ja yölento on ne joihin en kyllästy kyllä ikänä. Juicesta saa niin paljon tosiaan itelleen..ja ne kielikuvat kun ne käy tilanteeseen kun tilanteeseen..

   Poista
  2. Minut on aivopesty Juicella. Muistan lapsena iskällä ei autossa muut laulut soineetkaan.

   Toi yölento on jotenkin sellainen mistä tulee hirveän surullinen olo, en tiedä miksi, suorastaan jotenkin ahdistava olo. Ja just siks se on hyvä ;) Pienestä pitäen on kanssa hyvä.

   Olen kyllä ajatellut kun olen kuullut Juicen lauluja, olipa ne niitä hauskoja renkutuksia tai sitten näitä vähän haikeampiakin, että se tyyppi oli kyllä ihan oikeesti nero.

   Poista
  3. minä oon aina tykänny juicesta, mutta herra mahtäläisellä kun on koko juicen tuotanto hallussaan niin hänen kauttaa vieläkin syvemmin..

   Poista
 11. Onnea onnea! :)
  Mie olin angtinen pikku teini uskovasta perheestä, mutta onneksi löysin uskon sitten omaa kautta. Siitä on ollut niiiin paljon iloa :)

  Mahtava postaus! :)
  Mahtava asenne, kun ei sadepäivänä muutakaan niin mennään naimisiin :D
  Jotakuta ois saattanu Himppasen ärsyttää sateinen hääpäivä :D

  VastaaPoista
 12. Kivasti löysit joka numerolle jotain mielenkiintoista ja hauskaa:)
  Lämpimät onnittelut sinulle täältä!

  VastaaPoista
 13. Voin kuuin ihana postaus, tätä oli kiva lukea!
  Vähänks oot ihanan nuori, hyvin ehdit vielä tehdä pari muksua lisää! ;)
  Mukavata synttäri-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanan nuoreksi en itseäni enää kyllä tunne..mutta kyllä se tästä vielä iloksi muuttu kun kevättä kohti mennään :D

   Poista
 14. Onnittelut synttärisankarille! :)

  VastaaPoista
 15. Synttärionnittelut täältäkin! Loistavat numerot :) "Vaan" kakskytkahdeksan olis mullakin mutta taidan jättää väliin. Ehkä joskus..

  VastaaPoista
 16. Voi...Paljon, paljon onnea !!! Tiedät elämästä selvästikin jo paljon enemmän kuin minä samanikäisenä- hmm... jos sitä nyt minkäänlaisena vertailukohtana voi pitää. Unelmia pitää aina olla ja kun niillä mokomilla on vielä taipumusta toteutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos..ja niin kokemusta on monenlaista..toisella toista ja toisella toisenlaista. eipäs sitä voi kenenkään elämää käydä arvostelemaan omien kokemustensa pohjalta..tahi vertailemaan.. tai jotain..ymmärrät varmaan mitä yirtin sanoa?

   Poista
 17. Varsin mielenkiintoinen juttu. Tässäpä ois pohtimista itselleenkin pitkäksi aikaa. :)
  Onnellista uutta ikävuotta!

  VastaaPoista
 18. Hurjan paljon onnea sulle!!
  Ja kiva postaus:)
  Jos alkaisin numeroita luetella,menisi monta sivua,ikää kun on jo kunnioitettavasti;)
  Mutta jos laittais vaan täydet kympit?!?
  Juice oli tarinankertoja parhaasta päästä, kyllä aina kestää kuunnella hänen aivoituksiaan.
  Ja mulle riitti 2 pienokaista,mutta olinkin jo 33,kun esikoinen syntyi. Lapsiahan kertyy,kun nuorena aloittaa:)
  Veljeni kirjoitti kerran äitimme äitienpäiväkorttiin: "toivon sulle lapsia,viisi pientä poikaa,kaikki isopäisiä,rupisia ja täisiä." Aikuisena hän tekikin sanoituksia lauluihin,tai biiseihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana..repesin ihan täysin tuolle siun veljesi runolle.

   Poista
 19. Paljon onnea - vaikkakin vähän myöhässä :)

  VastaaPoista
 20. Onnittelut vielä näin jälkikäteen. Matkustimme eilisen päivän kotia kohden ja olimme perillä vasta myöhään. Tänään on sitten mennyt aika kasseja purkaessa ja kaupassa ruokatavaroita ostaessa. Eli, blogistania saa nyt kohdaltani vielä hetken odotella:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. blogistania ei karkaa mihinkään..mutta ruoka kaupasta saattaa vaikka kadota. itse ainakin muistan, että turkissa sai aamulla aina sitä parasta leipää..illalla ei enää saanutkaan sitä mitä menin hakemaan..

   Poista
 21. Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin. Ei oo kerinny kommentteja jättää. Huikeet numerot... pitänee mittivä itekkii noita, josko sit huhtikuussa net muistais. =)
  Oikee hyvää uutta vuotta ja toivottavasti hellittää, tiedät kyllä. ;D

  VastaaPoista
 22. Mä vastaan sulle tänne :
  Sun (myös sun) blogi avautuu mulle siinä helvetin perkeleen mobiilinäkymässä....joten...jos menisit klikaamaan itsesi sieltä blogisi oikeasta yläkulmasta sinne ulkoasuun, klikkaistit heti siltä aukeavalta sivulta sen mobiiliasetuksen POIS, niin mä saisin lueskella ihan sen näköistä blogia jonka olet halunnut meille näyttää !

  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no nyt pitäs näkyä normisti. kiitosta vaan opastuksesta!!!

   Poista
  2. Kiitos itselles, nyt näyttää siltä miltä pitääkin : D

   Poista
 23. Voi että kirjoitteluasi on niin hauska lukea; ehkä susta tuleekin isona kaiken jonninjoutavan kirjoittelija ;) Kiva, kun kävit, ja ihania hetkiä myös sinun ja perheesi uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 24. ... niin ja myöhästyneet synttärionnittelut tietenkin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)