perjantai 16. elokuuta 2013

MehtäPirtti 1 vee!

Niin..miunhan piti tehdä sellanen hienookin hienompi postaus teille tuossa 14 päivä, kun mehtäpirtissä oli viralliset yksi vuotissynttärit menossa, MUTTA

meillä remontti oli siinä vaiheessa jotta puolikkaalla talolla ei ollut sähköä pariin päivään.

Kauheen yllättävää, että se pää oli justiinsa tietokoneen pää :D
Ei varmaan yllätä sekään, että valinnan teki herra mehtäläinen*buaha*

noooh..kerkeehän sitä.


Ja koska olen ihan kiva ihminen ja ainakin Katin mielestä tähti ainesta(kiitos kati vielä tätäkin kautta, oot pelastava aarre ja varsinainen tähti muru itsekkin :D ) arpasen teille jotakin yyyyyber kivvaa synttäreitten kunniaksi.

Palkintona on jotain minun itse tekemää, todennäköisesti neulomaa, kun ei tuo yhteistyö suju tuon ompelukoneen kanssa tällä hetkellä.

Eli palkintona neuletta..kirjoneuletta,tumppua,sukkaa,rättiä,peittoa, päätä sinä!

Tässä arvonnassa ei sitten ole suosiossa lukijat tai linkittäneet erikseen. Tietenkin jos haluat ilahduttaa ihan puhtaasti niin toki voit laittaa arvontakuvakkeen likoon omaan blogiisi.


Säännöt:

Perustele minulle mitä minun neulomaa haluaisit itsellesi,tai puolisolle,tai lapselle, tai...koiralle..
laita perustelujen sekaan myös väri ja jos mielessä joku kuvio tai vaikka teksti niin laitappas sekin.

Minä ihan mielivaltaisesti valitsen KAKSI parasta perustelun antanutta immeistä ja neulon heille vartavasten toiveiden mukaisen jutskan(pidätän itselläni oikeuden muutella palkintoa sopivampaan kokoon tahi muotoon).

eli siitä vaan sitten perustelemaan :D

Arvonta päättyy 31.8.2013 ja voittajat julkistetaan kahden viikon sisällä arvonnan päättymisestä neulekuvien kera.


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

Aivan mahtavaa viikonloppua kaikille!
Meillä vietetään ristiäisiä viikonloppuna..

50 kommenttia:

  1. Vasta vuodenko sä oot täällä ollu:O Olit kyllä niin ahkera kommentoija ennen omaa bloggaus"uraasi"(kin) että ehkä siks tuntuu jotta paljon kauemmin oisit täällä ollunna:D

    Onnea kuitenkin sikana taaperolle ja kiva kun olet täällä♥

    Nyt mä pistän mietintämyssyn päähän ja keksin niin vastustamattomat perustelut ettet pysty niitä ohittamaan ja sitten mä tai tyttö tai tai tai...saa jotain ihanaa:)Mitä se ihana olisi tuun kommentoimaan myöhemmin,nyt mä meen ja linkitän:)

    Kivaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Siis mitä hekkaria,yritän kopioida sun arvontakuvaas niin sen päälle aukeaa ruutu jossa lukee kopiointi kielletty???!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hups..unohin sen kieltolinkin avata..no mutta nyt tojii eli myssyä päähän vaan :D

      ja kiitti. Onhan tää vuosi menny aikamoista haipakkata ja tosiaankin enemmänhän mie täällä oon tosiaankin pyöriny, ollu vaan blogiton :D

      Poista
  3. I S O S T I O N N E A 1 V <3

    Oih ja voih, kun nuo sun kaikki käsityöt on niin ihania...
    Minua jos muistaisit ihan supernaisellisilla sukilla, joita se mun mies ei sitten pöllisi omaan käyttöönsä :D
    Olis ihan kiva että sais pitää sukat ominaan, mulla kun tuppaa talvisin suonta vetämään...
    Avainsana siis supernaisellinen, jottei raavas mies niitä jalkaansa kehtaisi vetäistä :D
    Meillä kun on sama jalankoko, naiselle kunnon kanoottikoko 42, miehelle se sama = soma siro pieni (on se niin väärin!!!)...

    VastaaPoista
  4. Onnea yksi vuotiaalle blogille! :)

    Minä oon kyllä ehdottomasti mukana. Mä nimittäin tarvitisin kaksi kappaletta tossuja koiralle. Meidän Diesel-bulli haluaisi sellaiset neulotut sisäkäyttöön tarkoitetut. Tassuihin joutuu jatkuvasti laittamaan rasvaa, kun tuppaavat tulehtumaan ja anturat lohkeilemaan. Pitää olla jotain suojana, ja tuollaiset sisä-töppöset olivat juuri passelit siihen. Mä en vaan saa selaisia tehtyä, vaikka yritinkin. :D Värinä voisi olla sellainen sopivan miehekäs, ettei itsetunto kärsi. :P

    VastaaPoista
  5. Onnittelut vuosipäivästä sinne! Minähän tykkäisin kovasti villasukista. Yksikin riittää, mutta olisihan se mukava, kun olisi oma toisellekin jalalle. Väri saisi olla mahdollisimman raidallinen, vaikkapa vanhoista langanpätkistä tehty, että lopputulos näyttäisi sekavan kirjavalta kuin norjalainen villapaita. Siellä sukkien sisällä ne langanpätkät kutittaisivat ja lämmittäisivät mukavasti. Tai voisivat ne olla eriväriset. Käyttäähän se teinitähti Robin erivärisiä kenkiä jaloissa. Ja minähän en osaisi itse edes kantapäätä tehdä :)

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Onnea kovasti paljon ja pikaisesti (kun olen töissä) MÄ TARVIIN TUMPUT!!!!!
    Ja sä teet nättejä :)
    Jotta siinä!! :D

    Enkä taaskaan linkitä kun ei se tällä masiinalla onnistu :(

    VastaaPoista
  7. OnneePonnee kaameesti 1 v,lle. Mää tahtoisin kauhian kovasti harmaa valkoisia pöllö tumppuja. ne kun oli niin super hianot kun täällä ne esittelit ja mää vaan en osaa tuollasia kuvioita tehä, enkä kyl tumppuloisiakaan kutoo tai osaan mutta iliman peukaloo ja oishan se kornia aikuinen immeinen vauvojen tumpuissa =) Itte saiait päättä kummin päin harmaa pöllö valkoisissa vai valkoinen harmaissa. Ne ois vaan niin hianot lähtiä pulkkamäkkeen tai koiralenkille......

    VastaaPoista
  8. Onnee ponnee hirmusti. Ja tottakai tälläseen tarttee osallistua. Mää taharon sellaset pöllö tumput, harmaa valkoiset, ihan sama kummin päin harmaa pöllö valkoisella vai valkoinen harmaalla... ei haittaa koska ne on vaan niiiiiiiiin ihanat ja mää en sitäpaitti osaa tehä tumppuja tai osaan vauva tumput iliman peukaloo, kuvioita en osaa niihin tehä olleskaan =( oishan se kornia "aikuinen" immeinen vauva tumpuissa. Ne ois ihana vetästä kouriin pulkkamäkeen tai koiralenkille tai vaikka ääsmarkettiin. Joo sellaaset mää haluisin kovasti.

    VastaaPoista
  9. Vaikka minulla onkin iso pää, niin kyllä sekin pipoa tarvitsisi. Kaupan pipot on vaan niin pieniä. Ja punainen sen olla pitää. Itseltä ei pipot onnistu, vaan ne muistuttaa lähinnä halkokoria. Vielä kun siinä olis jotain kirjoneuletta, niin eipä muuta uutta vaatetta talveksi tarttiskaan.
    Onnea ristiäispäivään ♥

    VastaaPoista
  10. Ensinnä onnea yksivuotiaalle ja kovasti tsemppiä teitin remontin keskelle!
    Itse en osaa kutoa tai neuloa tai virkata mitään joten tää on vallan kuumottava arvonta! Meillähän olisi tarvetta vaikka mille...
    mutta koska mun elämäni loppuu (eli hoitovapaa) 2 viikon päästä, ja joudun palaamaan töihin (vaikka se onkin ihan kiva työ) voisin haluta töihin itselleni lohtusukat. Olen duunissa ainoa nainen (sihteeri ja kassaneiti) enkä haluaisi herättää huomiota vääränlaisesti provosoivilla asusteilla (vaikka se helppoa olisikin) avonaiset kaula-aukot jne.
    Haaveissa olisi sellaiset söpöt kivat sukat, jotkut hassun pöhkötkin voisivat olla, josta mies asiakkaat voisivat mielummin heittää läppää, ja joilla olisi kiva tessutella toimistossa ja istua naputtamassa konetta tilimappien äärellä varpaat lömpöisenä.
    Harmaa / violetit kissa villasukat voisivat olla aika mageet, ja tietty ne kaikki ihanat pöllö-jutut toimii kanssa.

    VastaaPoista
  11. ONNEA Mehtäpirttiin...:)
    Ilman muuta haluan sukat, jos onni suosii...tarvitsen talveksi uudet ja, kun minulle ei ole tuota käsityötaitoa hirveesti suotu ja olisi niin mukava saada varpaat lämpimään.

    VastaaPoista
  12. Sulta toi sukankutominen käy niin nopsaan. Mulla on vieläki ne isännän sukat kesken ja tytärpuoli odottaa talveks itelleen sukkaparia ja varmaan tarviis kutoo ihan omillekki lapsille jotain... Mä en millään ehdi!!!
    Siks toivon saavani sun tekemät sukat ihan ittelleni! Olen tosi itsekäs!
    Ja jottei asia olis niin simppeli, niin toivon saavani pinkin väriset "junasukat" tai vaihtoehtosesti "pitsisukat" sellaset missä on kuvio edessä... kyllä sä tiedät. Mun koiven koko on 36/37 ja senteissä lukien n. 23 cm ;)
    Toivon Onnea tähän arvontaan itsekkäästi itelleni :)

    Onnea 1-vuotiaalle! Luulin kyllä tän olevan vanhempi, mutta luulo ei oo tiadon väärtti ;)

    VastaaPoista
  13. Aivan mahottoman paljon onnea yksivuotiaalle!!!

    Minunhan on ihan pakko osallistua tähän arvontaan, koska minä haluaisin palkinnoksi jotain päähän tai varpaisiin tai jotain sille välille. Värillä ei niin hirmusti ole väliä, kunhan se vaan on punaisen sävyistä. Teet kyllä kaikesta niin kaunista, että kelpais varmasti naapurillekin, mut mie en antaisi.

    VastaaPoista
  14. Onnea hidddveesti!! Siun blogi onnii kyl yks miun lemppareista ehottomasti! :)
    Mie jos voittaisin, niin tahtoisin ehottomasti lapaset!! Lämpimät, stylet ja ei mitkään makkara-nakin-kuoressa -versioita! :D

    VastaaPoista
  15. Oleppas hyvä vaan! Hienoa että onnistuin tekemään mitä halusit. Ja tähtiainestahan sä olet. ;D Nyt voinki nekin julkistaa, enää ei mee ylläri pilalle. Ja onneva vaan yhrestä vuoresta hurjasti paljon!

    Mää osallistun arvontaan sitte kans. Mä ku oon ihan tumpelo sen kirjoneuleen kans, nii mää voisin haluta kirjoneuleisen pannan, joka pääsä ois hyvä ilmojen kylmettyä viilettää juoksemassa. Ja joku semmonen kuvio/teksti siihen, että varmasti väistettäs. ;P

    VastaaPoista
  16. Onnea 1v! Osallistun innolla arvontaan ja toivon pipoa,myssyä,hattua,päähinettä...
    Väri punasävyinen tai violettiin päin vinkallaan!

    VastaaPoista
  17. Onnea ihanalle blogillesi! Jos voittaisin, niin haluaisin sellaisen ihanan bambu-tiskirätin jollaisia näin joskus täällä blogissasi :)
    -Aada-
    aho_immonen(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Oikein paljon onnea 1-vuotiaalle! Kiva, kun oot täällä blogimaailmassa ja kiitos kivoista kommenteistasi.
    Minähän surruuttelen pääasiassa ompelukoneella, joten olis tosi kiva saada jotkut hassun hauskat lapaset tai tumput tai miksi niitä sanotaankaan:) Päiväkodissa on kiva käyttää hassujakin vaatteita:)

    VastaaPoista
  19. Onnittelut!
    Noloa myöntää, mutta en osaa tehdä puikoilla muuta kun syödä ja sekin taito on hiukan heikko. Olen todella viluinen ja lämmikkettä kaivataan päästä varpaisiin. Jonkunlainen kauluripipo-juttu siis sen nimi on kai tuubi tms. olisi ihan välttämätön. Jos siis aloitettaisiin päästä.

    VastaaPoista
  20. ONNEA! ONNEA! Menikö aika nopeasti vai hitaasti tämän 1. vuoden aikana?

    Koska en itse omaa taitoja sen enempää virkkaamisen kuin kutomisen suhteen, haaveilen jatkuvasti jostain neulotusta. Siltä varalta, että onni olisi matkassa kerron yhdestä aiheseen liittyvästä haaveestani.

    Kun täällä talolla ei ole ainuttakaan savupiippua ja talveksi saatetaan tsägällä saada yksi sellainen paikoilleen ja sitten toivoa että leivinuunissa saa polttaa jotain, Jovelassa pitää varautua talveen jos millä pienillä jutuilla. On meillä pattereita täällä, mutta ei niitäkään nyt voi tohottaa täysillä 24/7.

    Yöllä on kivaa kömpiä lämpimään sänkyyn. Tätä ajatellen meillä on kuumavesipulloja. Yhden kuumavesipullon jumpperi sitten sai koiran kertaalleen nauttiman lounaan päällensä (yööök) ja päätyi pesuun. Meni vaan väärien kavereiden kanssa kylpyyn ja on nyt kokoa isovarvas. Tuolle kuumavesipullolle olisi mailman ihaninta saada uusi jumpperi, eli sellainen kudottu vaate, jollainen niillä on päällä, ettei kumipullon pinta polta ihmisnahkaa.

    Millainen.. meillä on kammarissa tapetti, jossa on valkaisematonta paperia pohjana (eli beigeä) ja valkoinen kuviointi. Olisi ihanaa saada sellainen jumpperi kuumavesipullolle, jossa olisi tuo värimaailma. Ehkä raitoja?

    Tällainen oli mun perustelu ja haave :)

    VastaaPoista
  21. Onnea 1-vuotiaalle!
    Haluaisin joko vihreät btai ruskea sormikkaat.Niitä en itse osaa tehdä,vaikka muuten neulonkin melkein mitä vaan,mutta noi sormikkaan on kompastuskivi mulle.

    VastaaPoista
  22. Hilveesti onnevaponneva!:) No siekun oot niin taitava ja tiet ihannii luomuksii niin mie jos voittaisin nii saisit duunailla miulle valko-turkoosit lapaset taaiii musta-turkoosina,ooh ne ois nii kivat! miullo lapassii mut niitä on aina lajiaan yks ku on käsittämättömästi kadonneet ja en kehtais eripareilla hengailla :D
    Noora_1990@hotmail.com

    VastaaPoista
  23. Hei, olen ihaillut sellaisia neulottuja (vaiko virkattuja) koristossujen, eli converse-kenkien näköisiä tossuja. Jossain oli sellaiset tehty lapselle, mutta koska lapsia ei ole, ja olen itse kovin lapsenmielinen, niin itselleni tahtoisin. Puna-valkoiset olisi tyylikkäät :)

    Itseltä ei valitettavasti luonnistu, ehkä vielä jonakin päivänä.

    -Miia-

    miianblogi@suomi24.fi

    VastaaPoista
  24. Onnea! Kasvamme siis miltei käsi kädessä! :)
    Olenkin ihaillut aina neuloksiasi ja sinnikkyyttäs niiden suhteen. Itse voin kyllä sanoa osaavani neuloa ja virkata, mutta kova täytyy olla innostus(joka loppuu yleensä aina ennen työn loppua..) että aloitan mitään projektia näillä tekniikoilla.. :(
    Mitäkö haluaisin mehtäpirtin emännän minulle tekevän?
    Ihan ihka ekana mieleeni kirkastui kauniit valkoiset erikoisen kauniit siis, villasukat, hieman nilkan yli joissa olisi pitsiä reunassa. Neulos sukissa ei olisi aivan tavallista kuviota, muttei kuitenkaan hankalintakaan. Neulottua pitsiä niihin reunoihin. Ja miksi ennenkaikkea juuri sinun tekemät villasukat, kun muistan sinut aina vanhaa nurkkakaappiani katsellessa, kun kerroit että teillä samaa sarjaa kapioarkku. Tämä aina kutkuttelee mieltäni, sinä ja kapioarkkusi kun kaappiani oikein ajatuksella katselen. Siksipä minun valkoisiin villasukkiini tulisikin vielä ulkosyrjille nuo kauniit ruusut kapioarkun kyljestä ja nurkkakaappini ovesta. Ehkä iso kauniin tumman punainen ruusu, vähän pienempi oranssi ja pienin hailakan roosa. Ne tulevat jotenkin mieleen nuo ruusut kun sinun blogiasi aina lueskelen.
    Ja miksi juuri villasukat, siksi koska vanhassa talossa vetää aina! Ja etenkin lattian tasolla. Ja valkoiset villikset kävisivät niin hyvin sävyään myös valkoiseen lattiaamme.
    Sellaiset olisivat toivesukkani juuri sinulta. :)

    VastaaPoista
  25. Onnea oikein kovasti!
    Luin pikaisesti tuon postauksen... jos minä voittaisin, haluaisin itselleni sellaisen kevyen, naisellisen, puuvillatms. langasta neulotun löysän pipon, mitä voisi pitää sisällä. Sellainen, mikä vähän "lötköttää" tuolta takaa ja olisi kuitenkin trendikäs kampauksen kanssa. ;)
    Väreinä valkoinen tai beige/pellava.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  26. Kuviolapasia olen koko pitkän ikäni toivonut. Itse en yksinkertaisesti osaa/jaksa laskea tai tihertää ruutuohjeita. En siis omista yksiäkään tumppuja, joissa olisi kaunis tähtikuvio, tai pöllöjä, tai muumeja tai kukkia. Se saa minut aina surulliseksi ja kateelliseksi (saahan olla hiukan kade :)?), kun näen niitä muilla. T. Beate

    VastaaPoista
  27. Oikein, oikein hyvää synttäriä yksivuotiaalle! Täällä vääntää kättä ahneus ja omatunto :D Omatunto voitti ja jätän nyt arvonnan välistä kun mulla on ollut sun arvonnassa onni hiljakkoin myötäinen, mutta linkitän oman blogin reunaan muille. On tämä niiiiin ihana arpajaisvoitto, että kaikkien on syytä tulla tavoittelemaan :)

    VastaaPoista
  28. Onneva onneva! =) Kohta alkaa taas lapaskausi joten jos onni suosisi niin haluaisin sellaiset maatuskalapaset itselleni. Väreinä voisi olla jotkut murretut sävyt kuten oranssi/ruskea/vihreä/tiilenpunainen... =D

    VastaaPoista
  29. Huisin paljon onnea 1-vuotiaalle.Ja paljon vuosia lisää.

    Koska olen jemmannut kirpparilta ison kasan lankoja jotka pitäisi saada jonkilaiseen muotoon tehtyä joko virkaten tai neuloen,ja jos voitan täällä arvonnassa,jää omat lankani tekemättä,sen verran laiska kun olen,jätän arvonnan väliin,mutta linkittelen kuitenkin synttärilahjaksi.Saatan kyllä varastaa täältä langoilleni ideoita siitä eestä.

    Onnea paljon vielä.

    VastaaPoista
  30. Onnea yksivuotiaalle!
    Käytin viime talvena VIIDET villasukat puhki ja kevättalvella käytin viimeisiä, pohjasta puhki kuluneita, nurin käännettynä. Vedin siis villasukat jalkaani niin että kantapää oli nilkan edessä ja läpinäkyjä pohja jalkapoydän päällä. Nyt siis todella tarvitsisin uusia villasukkia syksyksi ja talveksi, sillä kaupan "villasukkia" en huoli vaan niiden täytyy olla käsintehdyt ja mielellään nätit. Ja sinähän osaat! <3
    Tahtoisin siis villasukat koossa 36 ja vaikka jollain kauniilla tähtikuviolla jalkapöydän päällä tai varressa. Lempivärini ovat määnläheiset vihreat, harmaat ja oranssit. :)

    holopaisen_veera[at]luukku.com

    VastaaPoista
  31. Onnea ihan hurjan paljon! Pakko on osallistua näin kivaan arvontaan. Enhän minä itselleni mitään, mutta meidän Simo-koiruli on kasvanut ulos villapaidastaan ja kun sillä on niin lyhyt karva, hytisee helposti jo pienelläkin pakkasella. Jos onni potkaisee, Simo Sallinpoika Hurtta on maailman onnelisin pikkukoira. Vaikka onhan se tosi onnellinen jo muutenkin. Töppösistä se ei tykkää ja villapaitakin nolottaa, mutta sitten järki voittaa.
    Olet sinä mahtava lankojen sytkyttäjä, tsemppiä vaan jatkossakin.

    VastaaPoista
  32. Onnia :D

    Olis kiva, jos kutoisit kummitytölleni pipon (http://mehtapirtti.blogspot.fi/2012/10/neulottua.html). Rakastan omaa pikku kummi-Hemulia, mutta valitettavasti olen oikea rähmäräpylä kudonnan suhteen. Voisitko auttaa minua ilahduttamaan pientä rinsessaa, ettei hänen korvia palelisi ensi talvena :)

    VastaaPoista
  33. Jos oikeen ahneeksi heittäytyisin niin antaisin vink,vink,vinkin jotta mulla on syntsäpäivä päivää ennen sun arvontaasi ja silloinhan tietty myöhästyneenä synttärilahjana jotkut suloiset perhos- tai pöllö- tai maatuska- tai jotkut vaan-tumput ois ihan hirveen kiva yllätys,osaisin jopa näyttää kauhian yllättyneeltä tumppukirjeen(onpas muuten kaksmielinen sana) avatessani,usko pois,mutta kun en viitsi ahnehtia,niillähän on kuulema jonkunsorttinen loppu,niin mä taidan esittää kainon vienon toiveen tytölle päätyvistä Lady Gaga-tumpuista,intohimoinen fani kun on,toisessa vois olla L ja toisessa G jos kirjaimia on vaikea toteuttaa,minä en tiedä onko hankalaa vaiko eikä kun en ite osaa:D
    Valko-mustat vois olla kuuminta hottia jälkikasvun mielestä...Tai valko-vihreät tai jotkut muut,värimieltymykset kun tuntuu vaihtuvan lähes päivittäin:)

    VastaaPoista
  34. Ihana arvonta. Kiva kun vinkkasit blogissani. MInä tykkäsin suunnattomasti tuosta peitostasi ja samaten tuosta tiikeri-setistä. Aivan ihanat. Mutta en voi arpajaisvoitoksi vaatia mitään noin suuritöistä. Haluaisin tuollaisen pöytä/tiskirievun. Mulla on ennestääkin sellainen neulottu ja se on maailman paras :)

    VastaaPoista
  35. Onnea suuresti ihanalle blogille. Tahon miekin tiskirätin ja suun makiaksi sinulta. Joten onneani peukutan ja rättiä odottelen.

    VastaaPoista
  36. Hei!toi peitto on makee tapaus,joten sellasen valitsee astan emäntä

    VastaaPoista
  37. Miten voi olla mahollista, että mulla on tämä menny ohi!!!! No, onneks vielä ehin!
    Ja hirkkuna onnea yks-vuotiaalle blogille!
    Tahtoisin pipon. Mulla on senmallinen aivan pölijä pää, että näytän ihan munapäältä pipo päässä. Semmonen naisellinen musta tai valakia pipo olis kiva.

    VastaaPoista
  38. Toivon lukevani sun juttujas niin kauan kuin minus henki pihisee..siksi onnittelen ekasta vuodesta!! JA mun turkoosi pöllölapaset on yksinäiset!!Ne tarttis pöllöpeittoo , pöllöhuivia..pöllöpipoo :))

    Ja mä linkitin :)ihan vaan siks :)!!

    VastaaPoista
  39. Onnea yksivuotiaalle! Jos voittaisin, toiveissa olisi joko villapaita kaksivuotiaalle pojalleni tai villahousut puolivuotiaalle vauvalle. Ja tietty pöllökuvalla. Ja jos on liian suureellinen toive (kahdessa viikossa!? :O ), niin villasukat olisivat kivat tai kynsikkäät tai hikinauha ;)

    Ja miksi en edes yritä itse neuloa? Valitettavasti kässännumeroni oli yläasteella kuutonen, ja se varmasti kertoo kaiken tarvittavan. Sukista tuli jostain syystä niin isot, että ne olisivat mahtuneet elefantille, lapaset sain valmiiksi vain äidin avustuksella. Ja se villapaita, mikä oli tehtävä myös... Päättelin langat tekemällä solmuja, ja nehän lähtivät purkautumaan jo ennen kuin työ oli valmis. Isoin reikä oli olkapäässä nyrkin mentävä. Toki yritin sitä vähän parsia ennen kuin vein työn opettajalle loppuarviota varten. Kolme tuntia opettaja päätteli villapaitaani itkua tihrustaen. En kehdannut hänelle sanoa, että turhaa työtä tekee; mummoni on luvannut jo purkaa kauhean tekeleeni ja tehdä langoista villasukkia. Tästä on nyt viitisentoista vuotta, ja sen jälkeen en ole neulonut.

    VastaaPoista
  40. Onnea:)

    Vitsi miten hauska arvonta:D

    Itselleni tuli neulotuista jutuista ekana mieleen lapaset koska rrrrrrakastan lapasia, mutta koska suutarin lapsille eikä näemmä suutarilla itselläkään ole kenkiä niin omistan vain yhdet lapaset :O
    Olen hyvinkin suvaitsevainen värien suhteen, mutta toisinkuin Innon Mikko väitti taannoin - kaikki suomalaiset eivät pidä sinisestä:)
    Vinkki vinkkinen:minullakin on arvonta ;D

    VastaaPoista
  41. Onnea hurjasti! :) Minä varmasti tykkäisin sellaisesta bambutiskirätistä jos voittaisin.

    VastaaPoista
  42. Onnittelut 1-vuotiaalle!! Mää pitkään ja hartaasti mietin, et mitä mää tahtosin. Meinas olla valinnanvaikeus. Mut mää tahtosin ja tarttisin säärystimet! Joo, ihan oikein luit! Ja ihan jalkoihin, enkä mihinkä lampun päälle. :D Väri sais olla turkoosi (tai vaihtoehtosesti musta) :)
    p.s. Nilkan ympärys n. 22cm ja semmoset ei-mikkään-piukeet säärystimet tarvelistalla. :)
    p.s.2 Linkitin tän myös blogiini. :)

    VastaaPoista
  43. Onnea 1 v:lle!
    Minulla on ko pitkään ollut ongelma. Olen varmaan maailman viluisin ihminen. Nytkin olen kotona pitkälahkeiset ja pitkähihaiset sisävaatteet päällä ja niiden päällä vielä pörrösukat sekä fleeceaamutakki. Silti vaan palelee. Tavalliset villasukatkaan eivät lämmitä jalkoja yhtään paremmin. Kaikenlaisia tossuja ja muita olisi kaupoissa myynnissä mutta mikään mitä voisi kokeilla ei ole yhtään miehenmieleen. Aina saa kuulla kommenttia kamalannäköisistä tohveleista. Toivoisin itselleni jotkut kauniit ehkä yksiväriset tai muuten hillityt miehenkin mieleen olevat villasukat tai muut jalanlämmittimet joiden pohja olisi jotakin muuta kuin villalankaa (ehkä lasten sukkamokkasiinitossutyyli olisi lämmin?) tai jos mieleen tulee joku muu jännittävä materiaali jalan alle. Olisin tällaisista enemmän kuin onnellinen kun muu perhe hikoilee ja minä makaan sohvalla vällyjen alla

    VastaaPoista
  44. Onnea mehtäemmännälle ja kiitos tästä ihan huippu blogistasi :)
    1-vuotias prinsessa tarvii ilmanmuuta pitsiset villasukat talveksi.
    Valkoiset tai haalean vaaleanpunaiset <3
    Ja vaikka äiti on artesaani, niin äiti ei osaa neuloa pitsineuletta!
    (Virkata sentään osaa, huh, edes!)

    VastaaPoista
  45. Ensinnäkin Onnea i-vutiaalle blogille. ja sitten siihen arvontaan. kuules kun minä tarvisin sellaisen villaisen myssyn, jossa olisi pieni lippa. Lippa siksi, ettei niin mahdollinen aurinko häikäise tuohon huonoon silmään, joka ei tunnu oikein valosta pitävän ja siksi pitää sitä suojella. tekisin sen itse jos osaisin, mutta kun en osaa.

    VastaaPoista
  46. Onnea Mehtäemännälle! Sinulla on tosi mukavablogi.Olen haaveillut "verkkopontsosta"Sininen ja pehmoinen lanka olisi kiva:)

    VastaaPoista
  47. Vasta vuosi ? Ohhoh, olisin luullut pidemmäksikin tuttavuudeksi. Nooh, toivottavasti tulee vuosia vielä moninkertaisesti lisää.
    Tarvetta olisi isokokoiselle, löysähkölle myssylle. Itselle, pihamaalle, herkät korvat pitää ainakin saada suojaan kun talvituulet alkavat puhaltaa.

    VastaaPoista
  48. Syksyn tullessa, tai viimeistään jouluna, on ihanaa saada käyttöön uudet palmikkovillasukat. Tämänvuotiset on vielä hankkimatta, itsellä taito riittää ainoastaan perusvilliksiin, ei palmikollisiin..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)