sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Emännällä on uusi lelu..

Nimittäin uusi kamera.
JESSSSS!!!

Päätin ostaa itellein kunnon järjestelmäkameran synttärilahjaksi ja nyt viime viikolla mie LOPULTAKIN sen sain.
*wuhuuuuuu*

Ja koska emännällä on kova kissakuume niin kävin Mama Mehtäläisen luona kuvailemassa maaliman sulosinta viiskuista kisulia..



Täällä on menny jälleen yksi viikko selkäkipujen kourissa.
En ole ennen moisesta vaivasta oikein kärsinytkään, mutta nyt sitten kärsitään oikein olan takaa..
Yötä-päivää kävelen enemmän ja vähemmän ympyrää niin sisällä kuin ulkona.
Täällä lisäjännitystä vielä toi keskellä viikkoa muutaman päivän olleet plussa kelit..huh..
Miten ihminen saakin pakaransa kipeeksi pelkästä kävelystä, jonka vauhdin peittoaisi etanakin mennen tullen.

Toivotaan, että selkä alkaa näyttää tulevalla viikolla paranemisen merkkejä, mitä epäilen koska viikonloppuna otettiin takapakkia taas ja pahasti.

Jos jotain plussaa pitää hakea niin osaan todellakin neuloa ihan kävellessäni :D jopa palmikot onnistuu ;) langan laitoin sellaseen made in mallorkka vyölaukkuun.
Niiin kasikyt lukuu, niiiiiiiiin kasikytlukuu XD

Mutta nyt tää lähtee vielä kävelemään tuonne pakkaseen ennen yöpuulle painumista, joten varoituksen sananen lienee muuallekinpäin suomea paikallaan, koska ensi viikolla näyttäs lauhtuvan koko maassa..


Mukavvoo viikonalkkuu kaikille!

peeäs: Jos siulla on kissanpentuja tiedossa vailla kotia niin meiltä täältä Pirtistä liikenisi paikka yhdelle (mielellään) tyttökisulille.
Asiasta voi laitella lisätietoja yhteydenotto lomakkeen kautta ----------->

31 kommenttia:

  1. Nytkö se kissakuume iski =) Se onkin semmoinen tauti, joka ei helpolla hellitä. Tyttökissat vielä ovat niin ihania, kun ne tekee lisää pikkukissoja, joista ei sitten raaski luopua yhdestäkään. Yhdestä kissasta minullakin alkoi tämä kissatalous ja itkun kanssa on pennuista välillä pitänyt luopua. Yhtään ei sentään ole tapettu, vaan koteihin annettu.
    Selkäkipu on kyllä viho viimenen vaiva. Toivottavasti se sinulla helpottaa kevään myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä. ja se iski meidän jokaiseen perheenjäseneen sitä myöten, että päätimme, että koirtakin saavat luvan tottua ajatukseen, että täällä huseeraa hiirentappokone jossain vaiheessa.tyttökissa syystä siitä, että ovat parempia hiirentappajia..

      Poista
    2. Koira tottuu kyllä kissaan äkkiä ja kyllä, tyttökissa on huomattavasti parempi ja ahkerampi hiirikissa.

      Poista
    3. Juu niinhän ne taitaa olla. Tyttö kissa Myös kehittyy pääsääntöisesti nopeammin ja näin ollen sen saa leikattuakin nopeammin.

      Poista
  2. Onnea uudelle kameralle - ja voihan, mitä kisulin kuvia heti sait kuvatuksi;)
    Täällä podetaan myös kissakuumetta - tekisi niin mieli Viirulle kaveri ottaa, mutta järki on pakko nyt pitää etusijalla tässä päätöksessä - Viirulle meillä on hoitopaikka tyttären luona tarvittaessa mutta kahta kissaa siihen pikku yksiöön ei tyttären chinchillojen lisäksi mahdu.
    Toivottavasti selkäkipusi siitä tokenee - nuo liukkaat kelit saavat kyllä terveenkin ihmisen menemään hitaasti - itse olen jalkaani kuntouttanut leikkauksen jälkeen eivätkä nuo kelit oikein ole olleet siihen hommaan suopeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. onneksi maaliskuu on oikein kuuluisa kissankiima kuukausi :D

      Poista
  3. Selkäkipu ei olemitään mukavaa, toivon koko sydämestäni että paranet pian.
    Siehä oot ko ne entiset mummot jotka neulo kävelessä. :)
    Oikein siunattua paastonaikaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo..pyöreet joulukuussa mittariin niin alkaa heti vaivata tanttatauti XD
      Siunattua paastonaikaa myöskin sinne :)

      Poista
  4. Kiva kun sait uuden kameran, kyllä ny kelepaa!
    Sulonen kissa!
    Mukavaa viikon alkua Mehtäemäntä :-)

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti kisu löytyy pian =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivotaan niin, vaikka kiirettä ei sen puolesta ole, että maltetaan kyllä odottaa ja etsiä se koko perheelle sopivin kisuvaihtoehto.

      Poista
  6. Kovasti ovat nuo naapurin kissat liikkeellä, joten varmasti pentuja löytyy :)
    Liukasta on olluna, juu. On takajalat kipeenä kun siellä hiihtää, jotta ei kaatuisi.
    Onnea uudesta kamerasta! Hyvinhän tuota osaat kuvailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu se tuo maaliskuuhan se on se kissojen kiimakuukasi..
      ihana..takajalat kipeenä :D

      Poista
  7. Voi että, toivottavasti saat selkäsi kuntoon, se kun on niiiiin viheliäistä! Usein selkäkivut johtuvat kireistä takareisien ja pakaroiden lihaksista ja ajan myötä muuttuvista vääristä asennoista. En lähde neuvomaan, mutta itselläni lasten ollessa ihan pikkuisia, kärsin kovista kivuista (yhtäkkiä) ja lopulta parin vuoden taistelun ja alamäen tuloksena löytyi osaava OMT-terapeutti, joka näki, että kehoni asennot olivat menneet lasten kantelusta ihan huonoiksi. Kyse oli tosi pienistä asioista, ei mistään sellaisesta, mikä näkyisi helposti. Siitä sitten uudelleen opettelemaan oikeaa kävelyä, seisomista ja muita kehon asentoja ja kivut hävisivät oikean diagnoosin jälkeen muutamassa viikossa. Siis oikeasti, muutamassa viikossa kaikkien niiden vuosien kärsimysten jälkeen! Paljon tsemppiä ja sori pitkä vastaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on oikeen synnynnäinen ryhtivamma..siis istua tokotan hyvinki epämiellyttävässä asennossa ja tiedostan sen itekkin.
      Aina muutaman päivän sitä jaksaa tsempata, mutta sit se alkaa taas ryhti menemään myötämöiseen.

      Poista
  8. Minultakin täältä tsempit ja paranemiset selälle. Selkävaivat on täälläkin todella tuttuja, eikä ne todellakaan oo kivoja :-(
    Kamerasta oon kyllä kade, itellä ku on joku tuommonen vanha halpa (pinkki) Samsung, jolla parhaani mukaan yritän räpsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyviä kuviahan sillä pokkarillakin saa.
      Miulla on haaveena sit ottaa semmosia kuuuuuunnon luontokuvatuksia ja kaikkee.. nyt harjotellaan näillä kotona viihtyvillä lemmikeillä. pysyyvät edes seinien sisäpuolella ennen kun menen tuonne ulos. siellä kun pitäs osata olla hiljaakin, että joku metsän elukki kameraan suostuis :D

      Poista
  9. Varovasti kipeen selän kans. Neuloosin oireet on jo todella vakavat kun kävellessäkin sukkapuikot kilajaa. :) Kätevä idea laittaa kerät vyölaukkuun. Itelläni on ollut joskus käytösä sellanen kevyt kankaasta ommeltu pussukka joka laitetaan käsivarrelle roikkummaan ja langat pussukkaan. Hieman hankala kun se heiluu kävellesä, vyölaukku vaikuttaa paremmalta systeemiltä. Pittää joskus testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo..se vyölaukku on kyllä HYVÄ keksintö. jostainhan mie sen idean varastin itekkii..ei oo oma keksintö sekään :D

      Poista
  10. Toivottavasti selkävaivat helppaa pian! Ne on niin kammottavia...
    Ja onnea uudelle kameralle!
    Ihania kuvia, ja tosi suloinen kisuli!

    VastaaPoista
  11. Onnea uudelle kameralle!! :o)
    Selkävaivat ovat tuskastuttavia, osanottoni! Meitsillä auttanut kävelyn lisäksi säädettävä tv-tuoli (sellainen, missä pääsee puolimakaavaan asentoon kintut ylhäällä) ja selinmakuu kovalla lattialla. Lattialla ei taida neulominen onnistua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitä lattialla neulomista en tosiaan ookkaan vielä kokeillu..pitsäisköhän koklata. vaikka mulla ei kyllä se kova lattia ole mikään paras mahdollinen paikka maata, mutta silläkin on pitäny nyt tän selän kanssa pötkötellä..

      Poista
  12. Kanssaselkävammainen täällä nyökyttelee empaattisena. Mulla on spondyloosi, aika paha sellainen, mutta vielä (ennen kun on pakko) ei lähdetä leikkaamaan, koska lopputulos voisi olla pahempi. Nykyään menen kiltisti kipupiikille kivun pitkittyessä. Jos ei kipulääkkeellä ja Sirdalla tokene, en viitsi kärsiä turhaan. Harvoinpa sitä on piikille saakka joutunut, mutta sen kerran kun olen käynyt, on ollut ihanaa kävellä ovesta ulos kivuttomana viikon tuskissa kärvisteltyään.

    Mulla auttaa myös lämpö, joten lämmittävä petari on pop ja se, ettei akuutin vaiheen jälkeen jää liikaa paikoilleen. istuminen on se pahin hidastaja, joten olen uskonut saamaani ohjetta: "seuraava asento on aina edellistä parempi" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. huuuuh..kuulostaa kivuliaalta tuo siun vaiva. Onko se vähä sama kun se skolioosi??
      Joka tapauksessa niin tai näin, niin toivottavasti ei siunkaan tarvii liikoja selkävaivoista kärsiä..

      Poista
    2. Skolioosi on selän vinouma ja spondyloosi taas on selkärangan rappeumasairaus. Iäkkäillä ihmisillä rappeumaa tulee luonnostaan, mulla se on sairaus, ennenaikainen ja nopeasti etenevä. Tällä hetkellä eteneminen on hidastunut, mutta on ollut sellaisia aikojakin pahimmillaan, ettei 3 viikkoon kyennyt liikkumaan. Sen jälkeen spondy todettiin ja olen oikeasti paremmassa kunnossa, miltä voi kuulostaa. Pitää vaan varoa ärsyttäviä liikeratoja, eikä tehdä sellaisia juttuja, jotka rasittaa väärällä tavalla selkää. Tämä ei juurikaan mun menoa haittaa, mitä nyt välillä kiukuttelee hieman ja lääkkeitäkin syön tosi harvoin. Sen kanssa on oppinut elämään, tossa se persiin ja nupin välillä rutisee, tapaan sanoa ;D

      Poista
    3. huh..olitpa nopee vastaamaan :)
      Hui..tuo siun vaivasi kuulostaa kyllä todellakin pahalta. Mulla on tämä päivä menny ihmeen hyvin*kop kop kop*
      Koputtelen puuta..syystä siitä, että aikasemminkin kun hehkuttanu että nyt näyttää paremmalle niin seuraava päivä on menny madellessa. Vaan jospas ne nuo lääkkeet alkaa lopultakin tehoamaan. johan tässä on pari viikkoa enemmän ja vähemmän huuruissaan oltukki.
      Tänään ei oo tartennu kun pari buranaa ottaa, mutta meinasin kyllä ottaa vielä yötä vastan rentouttavan, että ei ainenkaan kipeydy uudestaan liian nopeesta lääkkeen purusta.

      Poista
  13. Pahoja tauteja, sekä selkäkipu että kissakuume. Lääketä on tuohon jälkimmäiseen ainakin löydettävissä....:)

    VastaaPoista
  14. Mitä? Mitä?
    Munhan se kissa piti hankkia 😉

    Mullakin alaselkä reistaillut niin etten ole voinut oikein aloillani pysyä. Jos johonkin istahdan, kestää viisi minuuttia pudottautua ensin lattialle polvilleen ja hilata siitä ittensä ylös...
    Onneksi jo helpottaa.
    Toiv. sielläkin ❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)