tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mansikanmöllyköitä..

Ja ettei totuus unohtuisi otetaan heti kärkeen perhoskuva.


En siis ole välttyny vieläkään näiden hyökkäyksiltä :D

uutuutena tänä iltana jaloissa pyöri myös useempaan kertaan sisilisko..alan oikeesti epäillä itteni kohta nooaksi ja rakentelen varmaan talven tullen arkin meidän pihaan :D heehe..

Tänään sain aikamoisen satsin ihania mansikoita pakkaseen.Lajikkeeksi otin tavoista poiketen polkan tilalle sonatan.
Kestää kuulema paremmin pakastusta ja täytyy sanoa jotta rakenne oli ainakin sata kerta parempi kuin polkassa. Maku myös makeampi ja marjat oli muutenkin napakoita.Huomenna sitten lupasin isäntäväelle remonttijälkkäriksi tekasta mansikka kaakun..nams ja mums..

Jokos teillä on mansikat pakastimessa??

25 kommenttia:

 1. Toinen laatikko tuolla odottaa putsajaa - eikös tällä määrällä jo yks mummu selviä talven yli? Vattuja odotellessa... :D

  VastaaPoista
 2. Jos tuosta omasta mansikkamaasta saisi muutaman rasian talteen, niin enempää en tänä vuonna mansikoita pakastele. Pakkanen on pullolla marjoja, joten syksystä alkaa pakkasen tyhjennys vuosi. Sit pitää vain toivoa, että ensi kesän marjasato olisi hyvä. :) Lakkoja kyllä haluaisin löytää! Lakkahilloa ja leipäjuustoa <3 juu kainuulaista verta löytyy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitaa tuo lakkakausi olla pikkuhiljaa loppusuoralla, joten siulla kiirettä pitää niiden ettimisessä :)

   Poista
 3. Sitämukaan olen pakastanut kuin niitä maaltani olen saanut ja aika kiva varasto jo onkin, mutta aika lopussa on jo sato, kovin aikaisin, viime kesänä alkoi vasta kunnolla tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana oliskin kun ois itellä omasta maasta ottaa. ovat vaan kehnot tyuöläitä hoidettavia niin en ainakaan minä niitä viitsi viljellä..

   Poista
 4. Voi masennus!! Vasta yhden kerran saanut mansikka kakkua..enkä ole eväänikään liikauttanut mansikan pakastuksen suhteen ;((( JOs sitten viikonloppuna..Laiska mikä laiska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no saahan niitä pakatealtaista joka kaupasta ympärivuoden. nou panic kuule..siulla varmasti jotain muutaki tekemistä sen lapsilaulamn kanssa kun mansikoiden pakastelu :)

   Poista
 5. Mansikat pakastettu! :) Uhkailivat tänään radiossa, että mansikka kausi saattaa tänä vuonna jäädä normaalia lyhyemmäksi. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu niinhän nuo uhkailivat jotta kohta loppuu..sillähän se mieki kiiruhdin oikeen ostamaan jottei tartte näppejään nuoleskella..

   Poista
 6. Hyvä kun sait sentään mansikoita talvenvaralle. Kyllä lapsetkin varmaan tykkäävät niitä talvella popsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nii in..meillä nuo kyllä menee kuin kuumille kiville ;)

   Poista
 7. Ovat jo pakkasessa meillä. Lisään sitten mitä tulee aina päivittäin kasvimaalta. Syödyksi tulevat melkein maalta löytyvät mansikat, kun ovat vielä niin uusia taimia. Joskus männä vuotena tuli omalta maalta yli 30 kiloa mansikoita, silloin vielä uskomattoman vähällä työllä. Mitä nyt kerätä piti ite;). Nyt on eri juttu kun on tullut noita kotiloita, niin ei passaa antaa pusikoitua.

  VastaaPoista
 8. Oi, nam! Nyt tuli kyllä sellainen olo, että jostain on mansikoita saatava. Jos ei pakkaseen, niin edes herkuteltaviksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin..kyllä niistä sellanen kesäfiilis viimestään tulee kun saa mansikat pakastimeen :P

   Poista
 9. Nyt vaan jokasesta erilaisesta perhosesta kuva, sulla on kohta kattava kokoelma. =) Joko oot testannu "maitolautasen"? ;D
  Kai käskit minit kattomaan sipiliskoa? Meillä ainaki on elämys ku kotopuoles niihin välistä törmätään. =)
  Ja kiitti mansikka vinkistä, vielä ei oo tullu ite pakastettua. No pari päivää ja saa alottaa loman nii sitte haetaan ja pakastetaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. isoin mini meillä näki sispliskon mutta eihän nää pienemmät vielä sellasesta tolkkua :D

   maitolautasta en ou vielä testannu kun taitaa riittää jos vaikka paidatta seisos tossa pihalla :D heehee..

   Poista
 10. Nii ja mustikat tulee anopilta. ;D Itekki tykkäisin käydä poimimas, mutta anoppi oikee himo kerääjä.... koko suvulle ja vielä myykin osan, ei osaa pysyä pois metästä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oispas miullakkii tuollanen anoppi..taidan vinkata sille :D heehe..

   Poista
 11. Kuulostaa hyvältä tuo mansikkakakkunen ja sinulle on blogissani huomenna kysymyshaaste :)

  VastaaPoista
 12. En ole vielä tälle kesälle syönyt yhtään mansikkaa! :( Onneksi jääkaapissa odottelee yksi rasia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)