tiistai 22. huhtikuuta 2014

ARKIKUVAHAASTE 5/5 ja pääsiäiskakkua

Vihon viimeinen osa arkikuvaushaastetta olokee ten hoylit.
Osa 5/5:
PUUSAVOTTAA


Meillä tehdään puuhommeloisia näin keväällä vähän reilummin.
Melko itestään selvyys jos on täysin puulämmitteinen talo XD
Kaikki pienten päikkäriajat juostaan itkupuhelin kourassa pitkin tonttia ja kaadetaan puita.
Herra mehtäläinen moottorisahailee ja mie vesurin kanssa oksin.
Miun kontolla on myös tukkien kyytiin nostaminen sitä mukaa kun valamista tulee.
Onneks on tuo mönkiä vetämässä niitä metästä pois..muuten joutus suomen hevos kaupoille :D

Meillä pääsiäisenä herkuteltiin kakulla.
Kakusta tuli kyllä ihan super hyvää..


Kiillekkin onnistu tällä kertaa ihan nappiin, siihen asti kunnes irrottelin irtopohjan reunoissa olleet leivinpaperit.Lähti paperit ja lähti kiille :D

Noh makuun se ei vaikuttanu.


Ohjeen nappasin täältä ja sitä hitusen muuttelin..
Oma ohje olis tämmönen:

APPELSIINI-VALKOSUKLAAKAKKU:

Pohja:
200 g dominokeksejä
100g voita sulana

Täyte:

2,5 dl vispikermaa
200g appelsiini tuorejuustoa
120g valkosuklaata sulana
4 kpl liivatelehtiä
200 g appelsiini jogurttia
0,5 dl appelsiinimehua

Kiille:
2 dl appelsiinimehua
2 kpl liivatelehtiä

Koristeeksi pilkoin levyllisen maitosuklaata ja muutaman pääsiäispupun hedelmärakeen laitoin.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle hyydykekakun pohja-ohjeen mukaan valmistettu keksi-voiseos.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijuogurtti.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita vähän jäähtyneenä täytteen joukkoon.
Kuumenna 0,5dl mehua kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

NAMI NAMI!


Ja nyt haravoimaan :D

8 kommenttia:

  1. Jeee täällä kans on riehuttu puusavotassa,niitä kun pitää tehä,jotta talvella tarkenee ja mikäs ollessa,on puuhella,takkauuni ja vielä leivinuuni,jossa saa paistettua ruokaa jos monenlaista,säästää sähkössä muuten rutkasti..Olen haravoinut jo piha alueet,onneks,,,,NAMS et on herkullisen näköstä ♥

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku!!

    Tuo puusavotta tuntuu olevan nomen kodin juttu just nyt :) Meillä mun vanhemmatkin on jo parin viikon ajan halkonu puita kun hullut ;) Ne sai nimittäin talonsa viereiseltä tontilta puut, kun se karsittiin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hedkulliselle kakku ja tekis itekki mieli haravoija mutta flunssan pärkele änkes minnuun!! :/

    VastaaPoista
  4. Sellasta puu-urakkaa oli meilläkin ennen pääsiäistä. Ei toki kaadettu puita, kun niitä ei ole, vaan mies ajoi pintoja kaveriltaan ja ne aiotaan polttaa talvella. Saattaa riittää tai sitten ei, mies on niin innokas puiden kaataja, jotta voipi jostain etsiä kaadettavia puita :)))
    Sulla on hieno kakku ollut, voi kun pääsis tuosta keksikammosta niin vois tehä tuollasen pohjan. :D

    VastaaPoista
  5. Puusouvissa on mies tälläkin hetkellä...kun ilmatteks saa on pakko ottaa vastaan vaikka pihan pursuaa jo halkoja..:))

    VastaaPoista
  6. Kyllä tuo homma käy punttisalista, ja saa vielä tuliaisiksi raitista ilmaa. Makoisalla kakulla jaksaa paiskia töitä :)

    VastaaPoista
  7. Voi, nyt tuli nälkä :D
    Ja nimenomaan makean nälkä...
    Olis eilen ollut naapuriluokassa mielettömiä limen makuisia kakkuja tarjolla...
    Nyt harmittaa etten poiminut mukaani :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)