maanantai 18. maaliskuuta 2013

Focaccia


Tein eilen meille Focacciaa..

Näin ohjeen jokunen aika sitten Onnellisen kirsikan-blogissa ja tätähän oli kokeiltava.
Hitusen muuttelin ohjetta, mutta tuli kyllä oikein hyvää.


Focaccian teossa auttaa yleiskone.
Minulla ei riitä mielenkiintoa olla vatkaimen nenässä vaivaamassa taikinaa pitkiä aikoja.
Lisäksi tämän tekemiseen tarvitaan aikaa..Pariin kertaan kohottaminen ja reilu vaivausaika ei tee tästä mitään pikaleivonnaista.

 

Tässä vielä ohjetta muillekkin:

Taikina:
4dl vettä
50g hiivaa tai 2ps kuivahiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
7dl vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

Peltiin:
4rkl oliiviöljyä
1tl sormisuolaa
timjamia, rosmarinia ja muita yrttejä
  mustia oliiveja
  puna tai keltasipuli
  tomaattia
 
 Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri. Kun sekoitus on tehty kunnolla, lisää kolme desiä jauhoja ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa ja lisää loput neljä desiä rauhallisesta taikinaan.
Vaivaa taikinaa vielä 15 minuuttia.
 
 
Kun taikinaa on vaivattu tarpeeksi, laitetaan se vedottomaan paikkaan pyyhkeen alle kohoamaan 20 minuutiksi.
 Minä lämmitän mikron tosi kuumaksi ja laitan sinne takinat kohoamaan. Lämmin ja vedoton paikka.
Kohoamisen jälkeen öljyä pelti 2rkl oliiviöljyllä.
 Kaada taikina pellille ja lopuilla öljyillä tasoittele taikina tasaiseksi.
 Anna kohota puoli tuntia.

Tämän kohottamisen jälkeen levitä taikinan päälle haluamasi lisukkeet (sipulit, tomaatit, oliivit) ja yritit suolan kera. Paista 225 astetta, puolisen tuntia. 


Herkullista viikonalkua kaikille!!

14 kommenttia:

  1. Nam nam! Mä nappaan takkini ja lähden tulee teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikun vaan..tervetuloa. focaccia tosin loppu jo :D

      Poista
  2. Ihanaa viikkoa sinullekin!

    Varmasti herkullista Focaccia:)

    VastaaPoista
  3. Oi voi mitä herkkua! Johan tässä nälkä tulee katsoessa ja lukiessa tätä postausta. Pitänee kokeilla.
    -päivi-

    VastaaPoista
  4. No hyvä että löyty täältä ohjetta, tuota olen aikonut kokeilla jo pitkän aikaa! Nyt viimeistään pääsiäisenä koklaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo suosittelen kokeilemaan. meni pellillinen ihan vaan maistellessa :P

      Poista
  5. Jos siinä on sormisuolaa ja oliiveja niin ei voi olla kuin hyvää :) Kokeillaan :)

    VastaaPoista
  6. Moikkista!! Sä olet heittänyt kuperkeikkaa :))
    Mun on sata vuotta ollu määrä kokeilla fokkiaa... joskos mä nyt!!! Namilta näyttää ! Kotihenketär :))

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköistä!
    Mie vasta nyt älysin tulla siun blogiin kurkistamaan, vaikka olet kommentoinut monta kertaa :)
    Miulla on välillä vähän hidas sytytys :))

    VastaaPoista
  8. Voi huoh mitä herkkua!
    Letkeää iltaa sinne! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)