lauantai 13. lokakuuta 2012

Sukat ja säärystimet.

Alkuun..en osaa neuloa tai osaan, mutta en osaa päätellä,kaventaa tai virkata. Olen tässä alkanut tämän vuoden aikana miettiä miksi se taito ei kulje äidinmaidon mukana. Mama ja kaikki mummot osaa neuloa,virkata,kutoa ja tehdä ties mitä käsitöitä ja minä en. Katkerana luen miten joku vaan opetelee. Ottaa langan ja koukun/puikot ja opettelee.. en ymmärrä. 

No minä tarviin siihen sellaset neliön kokoset opetustaulut ja liikkuvan kuvan mielellään. Aloinkin ihan tietoisesti etsiä käsityökirjaa joka on tarkoitettu idiooteille ja sellanenhan löyty: KÄSITYÖN PIKKUJÄTTILÄINEN .


Olen rakastunut. Tässä on kirja joka saa aaseimmatkin ihmiset tekemään käsillään. Se opettaa kirjomaan,virkkaamaan,huovuttamaan,neulomaan,kutomaan,punomaan,solmeilemaan ja tilkkuilemaan. 447 sivua asiaa eikä mitään jonnin joutavaa. Tämä jopa kertoo sinulle langanmerkin ja laadun niin ei tartte miettiä kaupassa jotta mikä se ois hyvä.


Todellakin tämä opetti minut tekemään sukat ja säärystimet. Valkkasin kirjasta mallin joka oli minusta tarpeeksi simppelin näkönen. Päädyin silkkiuneen, koska kantapään tekeminen ensimmäiseksi ON vaikeaa. Silkkiuni sukat tunnetaan myös nimellä unisukat ja kirja ties kertoa jotta näitä on kotijoukot aikanaan tehneet rintamamiehille sotiin. Siis sivistävä kirjakin vielä :D

Tässä ne on:


supermukavat säärystimet. ja tarpeeksi pitkät. lankana näissä seiskaveikka(näin neuloja piireissä puhutaan :D ) lankaa meni kaikenkaikkiaan sukkiin ja säärystimiin yhteensä 300g tässä vielä säärystimet käytössä..


Sitten seuraa lohduton näky syyloman alkamisesta..mistä tietää, että se on alkanut??


Tässä siis tämän torpan siitein huone. Alkaa olkkarin ovelta ja päättyy suunnilleen ulos asti.  Täydellinen lelukaaos. Olkkarissa mahtuu sentäs kävelemään ja lattia pinta-alaa on näkyvissä REILUSTI, mutta lasten huone onkin sitten toinen juttu..saa nähdä mikä nitinä on illalla kun näitä aletaan raivaamaan.

Mukavaa Lauantaita ja syyslomaa kaikille!

7 kommenttia:

  1. Kiva, kun kävit osallistumassa mun kisaan ja dogien arvontaan. Ihan oikein olit arpamäärän laskenut. =)

    Sä kirjotat hauskasti. Etenkin tuo "lankana näissä seiskaveikka (näin neulojapiireissä puhutaan :D)" nauratti. :D Hienot säärystimet ja sukat - sä osaat!!!

    Mukavaa lauantaipäivän jatkoa ja rapsut dogeille. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se siitä lähtee ja pian huomaat, että olet koukussa ja teet vaikka mitä vaikeita juttuja. =) En mäkään olis vielä vuos sitte tekeväni kaikennäköisiä, saatikka tätä mun unelma-projektia. Tässä vinkkinä sivusto, mistä löytyy ohjeistusta eri tekniikoihin ja ainaki mun mielestä on riittävän yksinkertaisesti selitetty ja paljon kuvia apuna: http://www.ullaneule.net/ullakko/artikkeliarkisto.html#neuvot

    Ja tosiaan osaat, tosi siistiä käsialaa sulla, että ihan varmasti opit mitä vaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä..tallennankin heti koneelle tuon sivun.

      Poista
  3. Kiitos kirjavinkistä:)
    Hienot säärystimet ja sukat oot kutonut!
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Moikka !
    Kiitos kommentistasi ja siitä että liityit lukijakseni. On niin mukava minunkin löytää uusia blogeja :)
    Sinulla on niin monenlaista ja monipuolista juttua täällä blogissasi !
    Kauniit säärystimet ja nuo helmihenkarit on ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentista ja tervetuloa joukkoon kirjavaan!!!

      Poista
  5. No jo vain:)
    Minäkin opettelin vasta aikuisena käsitöitä tekemään kunnolla, siis neulomaan perussukkia ja lapasia,hattuja ja kaulaliinoja. Ja virkkaamaan. Ommella osaan suoraa(tai sekin mutkittelee) ja vähän lyhennän lahkeita ja muuta helppoa.Kyllä ahkeruus palkitaan ja hyvin on sun käsiala siistiä. Mulla on tuo sama kirja, mutta en ole siihen tarkemmin vielä perehtynyt,nyt on ollut muuta tekemistä.
    Mukavia käsityö hetkiä ja iloli nähdä nuo onnistuneet työsi:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)