torstai 25. huhtikuuta 2013

Footwayn kenkätilaus..

Postasin sunnuntaina siitä kuinka tein Footway nettikaupasta elämäni ensimmäisen kenkätilauksen.
Skeptisyyteni takiahan en aikaisemmin ollut tilannut netistä, koska arvostan paikapäällä ostettuna tiettyjä asioita kuten sovitusta, näppituntumaa materiaaliin jne..

Noh..tänään kipaisin postista hakemassa pakettia.


Kengät tulivat mielestäni kohtuullisen nopeasti. 
Mille annan omat painoarvoni..

Tilasin siis itselleni nahkaiset ballerinat.


Ballerinat olivat aivan ihanan näköiset, mutta liian pienet ainakin koolla ellei kahdella.
Lisäsi sovittaessa aloin miettimään tuota materiaalia.
Nahkaahan se on sisältäkin luonnollisesti joten hengittävyys ei välttämättä ole paras mahdollinen ja mie en tykkää pitää mitään avokassukkia(eikä ne kyllä ballerinojen kanssa sovikkaan ulkonäöllisesti), niin milläs mie ne rakkulat estän joita kantapäähäni todennäköisesti posahtaa useampi alta aika yksikön.
Kengät olivat lisäksi todella kapealla lestillä, joista kaipailisin nettisivuille merkintää kyseisten kenkien kohtaan. 
Päivän pähkäiltyäni päätin,että palautan kengät.
Enkä uskalla ottaa uusia tilalle. Jatkan siis omien jalkineiden hakua suoraan kaupoista käsin.

Pienemmälle minille tilasin gulliver merkkiset remmisandaalit.


Sandaalit olivat ihanan herkun näköiset, mutta...

Pohja on kivi kova. ei jousta nimeksikään. 
Lisäksi remmien materiaali on mielestäni liian kova lapsen jalkapöydälle.
Mini aikansa niillä tepsutteli ja otti ne itse pois jalastaan ja nakkasi pöydälle.
Eli nämäkin lähteevät asiakaspalautukseen..
Ja sandaalien osto jatkuu hänenkii osalta suoraan kaupoista..

Isommalle minille tilattiin dc shoesit..

No eipä menny nämäkään ihan niinko strömsössä..vai mitä sanotte näistä pohjien sävyeroista??



Toisen kengät pohja on jäänyt viimeistelemättä ja pomppaa selkeesti silmille tuo matta pintaisuus.

Hinkkasin kostealla liinalla pohjia ja sain ne tasavärisiksi..
Kengät on hirmu painavat(600g pari), mutta tuntuu tämä nuoriso kovasti tykkäävät.
Koska kengät ovat ensimmäiset tälläset meidän minille niin testaamme näitä sen 180 päivän palautusoikeuden turvin ainakin vapun yli.

Kokonaisuudessaan tilaaminen oli kyllä pettymys :/ 
Harmitti tuo kenkien sävyero pohjassa ja se, että kapeasta balleriinojeni lestistä ei oltu mainittu netissä halaistua sanaa.
Samaten nuo remmisandaalit harmittaa ihan totaalisesti.

Onneksi paketissa oli jotain positiivistakin..Nimittäin asiakaspalautustarra


Näitä ei pahemmin näe nettitilauksissa. tai ei ainakaan minulle ole eteen sattunut, joten tätä arvostan suuresti..

Nettitilaamisesta minulle nyt jäi vähän valju maku suuhun.
Herra mehtäläisen kanssa yhteenvetoa tästä tilauksesta tehdessämme totesimme molemmat yhteen ääneen, että ostetaan kengät tulevaisuudessakin paikanpäällä kaupasta, kuten muutkin vaatteet.

Toivottavasti muilla ei ole ollut yhtä kurjia kokemuksia kenkien nettikaupasta..


22 kommenttia:

  1. Minähän oon varsinainen nettishoppailija :D
    Mua kun ei kauppaan saa kuin aseella uhaten (noin suurinpiirtein), mä mieluummin roikun netissä ja klikkailen tavarat koriin ja kusti polkasee ne kotiin!

    Just muutama päivä sitten tuli paketti Istanbulista kun tilasin lisää turkkilaisia pyyhkeitä, toinen Briteistä kun tilasin kosmetiikkaa ( saa halvemmalla kuin täältä) eikä siitä ole kauaakaan aikaa kun Unkarista tuli paprikatahnaa. Vasta äsken Fillari. Ja ties vaikka ja mitä :D

    Mä olen muuten huomannut, ettei mua haittaa enää edes se vaikken ymmärrä kieltäkään ( esim. ranska tai saksa), alkaa jo olla selkäytimessä mihin pitää täyttää mikäkin tieto ja sitten KLIK :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mie kyllä kodinjuttuja tilaan ja lapsille vaatteita..joskus itelleni jos sattuu sopivat taulukot löytymään kokojen suhteen. kenkäasioissa olin ihan ummikko ja sellaiseksi jää..en vaan jotenki osaa tulkita tätä nettiä näissä postimyyntiasioissa..

      Poista
    2. Jäin muuten oikein miettimään noita kenkiä, aika satunnaisesti kyllä tilaan niitä, taitaa Crocsit olla niitä harvoja. Ne kuuluu ihan luottokamaan!
      Ja Uggit. Ens talveksi tarttis uudet :/

      Poista
    3. kuule ihan samat mietteet täälläkin, että jos oisin ugit tilannu ni oisin tienny, että menee tahi sitten cavatin kengät tms.. entuudestaan tuttua merkkiä.

      Poista
  2. No olihan tylsä homma. Mun jalka on myös semmoinen, että kenkä pitää sovittaa ja tepastella kaupassa. Kun kenkä istuu jalkaan, sen kyllä huomaa heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä. mie olen kanssa sellanen, että jos yhtään arveluttaa joku niin se jää kauppaan. en tee yleensä hetken mielijohde ostoksia kuin kirpparilta korkeintaan..

      Poista
  3. No voihan itku! Meillä tilataan kaikki mahdollinen netistä ja ei ole kyllä tuollaisia pettymyksiä ikinä sattunut kohdalle. alimpien kenkien virhe on niin huomattava, että ihme, ettei siihen ole kiinnitetty huomiota tilausta pakatessa??? Tulee jopa olo, että koitetaan kepillä jäätä.

    Aika monissa suuremmissa nettikaupoissa tulee tuo palautustarra mukana :) Se on kyllä plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no eläpä jo muuta virka. jos nuo alemmat kengät olis tullu itselle ni olis lähteny heti palautukseen, mutta koska isompi niitä niin odotti niin pakkohan se oli kaikkensa yrittää että saa ne jekkasemaan..

      palautustarra oli kiva juttu kyllä.

      Poista
  4. Minä olen tänä keväänä tilannut kenkiä eka kerran ja toiset niistä sattu pienet. No onneksi tyttäreni ihastui niihin niin annoin ne hänelle ja tilasin yhden koon isommat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. miullapa on muutenki niin iso jalaka naisimmeisex jotta meidän suvussa kukaan niitä pysty käyttämään :D

      Poista
  5. Mä tilaan melkein viikoittain jotain netistä. Mm askartelutarvikkeet tulee lähes kokonaan ulkomailta niiden edukkuuden ja laajan valikoiman vuoksi. Mutta paperi on paperi, sitä ei tarvi päästä hypistelemään.
    Muutenkin tilaan paljon vaatteita ja sisustuskamaa netistä, mutta kenkiä olen tilannut kerran. Ne sattui olemaan tosi hyvät, mutta olen myös skeptinen kenkien suhteen.
    Harmi, että tää en mennyt ihan putkeen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tietyt jutut on todellakin helpompi tilata netistä ja kuten tuossa pepin kans käydyssä keskustelussa sanoin ni jos oisin tilannu esim.ugit ni olisin heti teinny koon ja sen että ne varmasti toimii..

      Poista
  6. paljon olen minäkin netistä tilannut ja joskus kyllä palauttanut, mutta noin yleensä olen ollut tyytyväinen.

    VastaaPoista
  7. No jopas oli kettumaiset tuottet! 180 päivää on aikas pitkä aika :) Vois tilata jaa jaa... Mittää en oo sanonu!Ite en ole tuolta tilannut mitään , arvon vaan. Aurinkoa sinne vaik täällä kuulemma tulee räntää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täällä paistelee kivasti aurinko. mie välillä päikkäreille pistän väkeä ja meen sit herran kaveriksi halkosavottaan ;)

      Poista
  8. Oho, onpa teillä käynyt julmetun huono tuuri :(
    Dcn osalta osasinkin sua jo varoittaa, meilläkin poika niitä kovasti halusi, sai, ja käytti hetken verran.
    Aktiivisena liikkujana totesi ne kuitenkin hyvin pian ihan liian raskaiksi arkikäyttöön, ja loppujenlopuksi jäivät kokonaan käyttämättä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo..en mie arvannu, että ne noin himputin painavat on. onnex on tosiaan pitkä tuo palautusaika niin saapi rauhassa testata. luulen että päätös tulee tässä vapun aikaan viimestään. sen verran eloisa tämä meidänki tapaus on :)

      Poista
  9. No, pöh!!
    Itse olen, joskus vuonna 1 ja 2, tilannut Ellokselta saapikkaat. Olivat kanssa liian pienet ja siitä viisastuneena, ostan vain kengät, joita pääsen sovittamaan...:)

    VastaaPoista
  10. Oi ja voi! Monesti olen tuon saman kohtalon kokenut, monet kengät olen tilannut ja lähes aina olen joutunut palauttamaan. Nyt viimeksi tilasin Ellokselta Conversen tennarit kun olivat 40% alennuksessa yksi viikonloppu. Minulla oli hieno suunnitelma että olisin käynyt kaupungilla koittamassa näitä ensin että osaisin tilata oikean kokoiset, mutta eihän tuo kenkäkauppa cityssä ollut tietenkään silloin auki kun olisin sinne mennyt. Summissa siis tilasin ja nyt ovat tovin olleet sisäänajossa. Pikkuvarpaisiin ainakin mokomat alkavat painaa kun pidempään kävelee, pah! Toivon silti että niistä muovautuisi minun jalkoihin sopivat koska muuten tykkään kovasti juuri conversen tyylisistä tennareista. Täytyy mennä kokeilemaan seuraavan kerran oikein kenkäkauppaan näitä, näitä kun myydään puolikkaan numeron välein niin voisi koittaa onko koolla tosiaan väliä! ;)

    Onnea kenkien etsintään ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia kommentistasi. ja converset olisivat oikein kivat minustakin. cdon.com myy nykysellään myöskin niitä. saa alle 50€. tarttee varmaan kokeilla jossain kaupassa minunkin ja laittaa sitten netitilausta menemään jos en suoraan kaupasta jo tarraa niitä mukaani :)

      ihanaa viikonloppua sinnekkin :)

      Poista
  11. Itse en ole koskaan kenkiä tilannut. Kun ei voi luottaa kokoon se vaihtelee eri merkeillä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)