sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Punotut maitotölkit

Tehtiin aamulla isomman minimehtäläisen kanssa tämmösiä.


Alkuperäinen idea ja työohjeet Neulanhaltialta. Aikas simppeliä ja mukavaa puuhaa. Mulla kun ei ollut kun valkosia valion maitotölkkejä niin teippasin ne purkit joista tulee rinkuloita/lenkkejä roudarilla. 


Suosittelen varaamaan aikaa näiden tekemiseen jos tenava ei omista pitkää pinnaa. Meillä käytiin välillä ulkona happi hypyllä kun aiheutti hiukan "kiukunpuuskia" :) mutta molemmat onnistui.

Mietinkin jo, että jos nuo loimet jättäs vähä enemmän raolleen ja laittas sisään korkean lasipurkin ja kynttilän sisään, vois tulla aikas kiva. Meillä ne nyt meni lego spinnereiden säilytykseen. Mukavaa sunnuntaita kaikille!

lauantai 29. syyskuuta 2012

Pesuaineet pulloihin

Muutamassa blogissa olen nähnyt pesuaineet lavuaarin reunalla pullossa. Siellä eilisellä jyskin reissulla sattu vielä olemaan tollaset kivan väriset 2€ kipale, ni pari piti mukaan saada. Isompi minimehtäläinen valkkasi värit ja nehän on oikein kivat. 


Toisessa pullossa fairy ja toisessa lattian pesuaine.
Laitoin pullon kaveriksi myös kukkasen tonne nurkkaan peittämään huonoja silikoni saumauksia. Hyvin tuntus istuvan kuvaan..ja kuten kuvasta näkyy kaksi vuotta sitten tehty välitilan laatta oli NIIN pieleen mennyt valinta kun olla ja osaa. Nämä patologianlaitoksen kopiot menee vaihtoon parin vuoden sisällä.

Meillä on vessaan ilmestyny myös yksi ylimääränen kakkakummi. Tavallisesti tämmöset sais meillä huutia ja pika lähdön takasin ulkoilemaan, mutta koska oli niin kovin ihanan näkönen ni en raahtinu sitä pihalle viskata.


Mikä lienee tämä??vissiin kaiketi joku kehrääjä, mutta minkä niminen lienee..näitä on näkyny ulkona enemmänkin. 

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille ja KIITOS mukavista kommenteista. Vierailijoilta olisi myös mukava saada jotain viestiä, että tietää käykö täällä kukaan muu, kun kirjautuneet lukijat.

perjantai 28. syyskuuta 2012

jyskin koristetyynyjä








Raidalliset tyynyt oli 19,95€/2 kpl ja nuo turkoosit irtopäälliset 6,95€/2 kpl.
Nuo raidalliset tuo kivasti muutakin väriä ruskean ja turkoosin keskelle. 
Nyt muuten näkyy tuo verhojenkin väri täydellisenä. Ne on NIIIIN huikeen huiput <3 en vaan jaksa olla ihastelematta niitä.

Ostelimpas paaaaaaaljon muutakin, mutta niistä sitten kun ne on paikoillaan. Lisäksi maanantaina pärähtää käyntiin arvonta, joten pysykäähän tutkalla!

torstai 27. syyskuuta 2012

Patjan suojakangas verhoksi

Tässä jo ettiny muutaman viikon turkooseja verhoja. Sillon kun niitä ettii niin eihän niitä löydy mistään. Tai löytyy, mutta ei sellasia jotka miuhun nappasee. Eilen sit käväsin maman kankaita lonaamassa ja kappas mitäs sieltä löytykään..täydellinen kangas..


Mahtavaa..en uskaltanu vielä pakettia avata ennen kun kysyin luvan. kauhukseni mama kerto kankaan olevan patjan suoja kangasta. Otettu talteen jostain iän ikuisesta vaahtomuovi patjasta. No koon puolesta passaa..


Saumat auki ja ompelemaan..ja koska pituutta ei nyt liikaa varsin ollu niin halusin säästää senkin ompelemalla piilokujan verhoon. Raatelin vanhan tyynyliinan siihen tarkotukseen.


suojakankaasta kehkeytyi varsin täydelliset verhot. Aivan loistavat. Niin mahtava tuo ruskean ja turkoosin yhdistelmä. Voisin syödä nämä ihanuudet.

Vanhat samaa kangasta jota keittiössäkin. Ei istunu miusta tuohon sohvaan eikä varsinkaan minun silmään pätkääkään.

Mitäs tykkäätte? kuvat tuli kamalan tummina, koska ulkona niin jaska keli..pimeetä. Lupaan kuvata heti seuraavana aurinko päivänä kunnon luonnon valossa nämä ihanuudet. Nyt sitten niitä tyynyjä..........raatelen siihen ainakin minun yhden paidan. Siitä kuvia sitten kunhan ne saan ommelluksi.

Tervetuloa uusille lukijoille ja riemukasta torstai iltaa!

tiistai 25. syyskuuta 2012

Kamala luonto


En tiedä onko miun huumrontaju jotenki omalaatunen, mutta nää uppoo miuhun ihan täpöllä. Melkein joka aamu otetaan kunnon räkänaurut näistä kamala luonto sarjakuvista.

Suosittelen Teillekkin.. Lisää mm. Täällä Kotisivut taas tässä.

Mukavaa päivää kaikille!

maanantai 24. syyskuuta 2012

Kolme kuukautta jouluun on..

"laskin aivan itse, kun nääääiiiin...! joo.. no, mutta tänään alotin sitten joululahjojen haalaamisen. Jos ei lasketa jo elokuussa hommaamiani juttuja, niistä ei puhuta, ettei mene lahjan saajien korviin ;)
Tenaville tilasin vaatteita alennuksesta. 

Muutaman vuoden olen yrittänyt ja onnistuneesti saanukkin hommattua kaikki joululahjat ennen joulukuuta. Ette usko miten nautinnollista on käydä kaupassa kun muut ryntäilee ja tekee itelleen turhaa stressiä lahjoista. Tällä tavoin säästää myös rahaa. Silkkaa idiotismia työntääpuolet enemmän euroja samoihin juttuihin, jotka saa nyt ilman "joulukorotusta".

Kotiinkin hiukan jo laitoin..nostin ystävältäni joululahjaksi vuosia sitten saamat pentikin purnukat näkyville. Punaiset tietenkin.. laitoimpas myös kynttilöitä "köyhän hopeiselle" tarjottimelle. Nekin kuuluu jouluun.



Jokos te olette alkanut hamstraamaan joulutavaraa??
Tunnelmallista viikkoa kaikille!

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lehtilaatikko ja onnistumisia..

Ihan ensiksi:olen elävien kirjoissa*jeeeeeee* Kyllä on makailtukkin. Nyt virtaa täynnä ollut tämän päivän, mutta tarkotuksella hölläilty. 

Tein reilu viikko takaperin tämmösen.


S-marketista noukittu luumuloota. Ihan näppärä. Hyvän kokonen..ei kamalan suuri, mutta mahtuu just nuo lehdet mitkä on lukematta. Taas osotti valkonen maali toimivuutensa ja sabluunalla värkkäsin tuon tekstin. 
Tässä vielä loota ennen maalausta:


Seuraavassa sitten VAROITUS! EI HERKKÄSILMÄISILLE!
Älä lue eteenpäin tai pikemminkin katso, jos olet herkkä.

*****
****
***
**
*

Meidän herra mehtäläisen viikonloppu metsästyksen saralla oli varsin onnistunut. Eilen saaliiksi teeri ja tänään jänis. Harmittaa kun en itse päässyt mukaan, mutta jospa ensi viikonloppuna pääsis pikkasen käymään.


Nyt sitten varmasti joku alkaa valittamaan näistä "saaliskuvista", että puput kuuluu metsään ja linnut oksallensa puuhun, mutta näitä tulee jatkossakin täällä näkymään kuten ihan ensimmäisessä postauksessa uhkasin. Mitään teurastuskuvia kuitenkaan ei ole tarjolla vaan aitoa onnistumisen riemua rakkaasta harrastuksesta.

Uusille lukijoille rutkasti tervetuloa ja kiitos kaikille ihanista kommenteista!

perjantai 21. syyskuuta 2012

Taudin kourissa.


Täällä totaalisen kipeenä edelleen. Viikko takaperin sain diagnoosin poskiontelon-, keuhkoputken ja korvatulehduksesta. Keskiviikkona aloin oksentamaan ja tänään uusinta lääkärireissulla diagnoosina keuhkokuume. kaikenlainen tekeminen nyt katkolla ainakin tämän kuun loppuun. Sain oikein virallisen kiellon vierailuille ja kaupassa käynnille seuraavan 10 päivän ajaksi. :(

Nyt takasin peiton alle! Mukavaa viikonloppua kaikille!

torstai 20. syyskuuta 2012

Nostalgiaa..

Pienen linnun sivuilla on menossa ihana valokuvakilpailu jonka aiheena on nostalgia. Minulle nostalgisuus on vanhoja tavaroita jotka herättävät mieleen tiettyjä tuoksuja, hauskoja tarinoita, mielikuvia ja muistoja. Joskus ne yhdistyy tarinoista ja omista mielikuvista jotka olen kuullut muilta. Mitä oma iso-mummoni on tehnyt esimerkiksi kun ensimmäinen mirkoaaltouuni on tullut markkinoille. Tai mitä mieheni mummo ja pappa ovat tehneet kun lapsen lapselle ei kelpaa edes se viides makaroni velli.. 

ensin ajattelin osallistua tällä kuvalla:


Mutta koska kuvassa on värikäs minimehtäläisen retro takki ja nalleketju, ne eivät palvelleet mielestäni tätä hetkeä. Ei tarpeeksi vanhaa, että heräätäisi nostalgisuutta. Vaikkakin tavarat ovat oikeasti vanhoja, mutta ne ovat äitini kirpparilöytö alle vuoden takaa. Ne eivät nyt vaan puhuttele.

osallistuin kisaan tällä kuvalla.


Tämä löytyi vintiltä. Mieheni mummon ja papan juttuja. mutta olen aivan varma, että minunkin iso-mummoni on hurmioituneena selaillut samanlaista. Onhan kyseessä aivan ensimmäiset postimyynti katalogit. Vuodelta 1961. Meidän iso-mummo oli älyttömän kokeilun haluinen tyyppi. Hän tosiaan osti koko kylälle sen ihka ensimmäisen mikroaaltouunin, ihan siitä syystä, että halusi kokeilla. Häneltä löytyi muiden kylän naisten kateudeksi myös ensimmäinen pyykin pesukone. 

Omat muistoni mummosta on kun hänellä on pitkä hopean harmaa tukka sidottuna nutturalle takaraivolle. Essi päällä tallustelee vastaan mökistään. Istuu punaiseen pihakiikkuun ja katselee kukkiaan. Niitä samoja esikoita, neilikoita, narsisseja, liljoja ja akileijoja jotka kukkivat siellä samassa paikassa edelleen. Ikäänkuin nostalgisuus syistä, muistuttamassa siitä kokeilun halusta jota ensimmäiset postimyynti kuvastot saivat aikaan..

Käykäähän äänestämässä suosikkianne: täällä..


tiistai 18. syyskuuta 2012

Metsän kaipuu..

Minä haluaisin ulos..olen vaan vielä niin kamalan kipeä, että ei puhettakaan. Eikä tuo lääkekuurikaan anna lupaa ulkoilla. Varsinkaan kun aurinko paistaa..






Tyydytään katselemaan kuvia, jotka on sieltä vanhan koneen uumenista saatu ulos. Nämä kuvat nappailin pari-kolme viikkoa sitten.

Ompelemaan aloitan kuitenkin tänään..taas sitä minun niin paljon vihaamani käsinompelua *murrr* vaan jotenkinhan se on keittiöön loput verhot saatava.

Mukavaa tiistaita ja uusille lukijoille tervetuloa!

maanantai 17. syyskuuta 2012

Kukko vai Kana??

Me harrastettiin isomman minimehtäläisen kanssa viikonloppuna oikein urakalla Kukko vai Kana leikkiä. Siinä vedetään erilaisia heiniä sormien välissä ja sitten sen "pyrstön"muodosta päätellään onko kyseessä kukko vai kana. Kanalla on tasainen "perä" ja kukolla enemmän niitä irto haituvia(lue=sulkia). Toinen vetelee heiniä,piilottaa sen selkänsä taakse ja toinen yrittää arvata kumpi on kyseessä:Kukko vai Kana?


Tästä tulee niin paljon lapsuusmuistoja mieleen. Mummoni asui järven rannalla ja sinne rantaan oli älyttömän jyrkkä lasku ja omituisen malliset kivet portaina. Matkalla uimaan aina kavereiden kanssa vedettiin heinät matkalla sileeksi ja kukko vai kana?kukko vai kana?? Onko muut leikkineet samaa??

Meillä onkin suunnitteilla ensi kesäksi ihan oikeita kanoja ja kukko. Niille kopin rakentaminen alkaa jo tänä syksynä, että saataisiin kanat kotiutettua heti keväällä kun ei enää pakkaset huitele järjettömissä luvuissa. Siitäkin tulossa varmasti kuvaa ja tilanne raporttia. Nyt minä jatkan parantelua..poden täällä kunnon triplaa:korva-,poskiontelo ja keuhkoputkentulehdus yhtä aikaa päällänsä. ei kiva olo ollenkaan.

Mukavaa viikkoa kaikille ja uusille lukijoille huimana tervetuloa!!!

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Koristenauloja ja haaste

Eilen laittelin seinälle olipa kerran koti-blogin arvonnassa voittamani kyltin. Pitkään mietin, jotta millä kiinnitän, koska tavallinen taulukoukku tai naula on todella tylsä. Siiten muistin Täyttä elämää blogissa nähneeni idean helmien pujotuksesta nauloihin. Toteutin naulat muovihelmillä. Sekä keittiöön laitoin pari naulakkoa melksen aidon näkösillä helmi jäljitelmillä :D





 Tällä samalla tekniikalla ajattelin väsäillä avainnaulakon. Tai no siitähän voipi tulla vaikka pyyhenaulakko.

Sitten haasteeseen johon törmäsin littlebigthings- blogissa.

Haasteen nimi on 10 kuvaa kesään ja tarkoituksena on kuvata ikkunan maisemasta nyt, seuraavan kuukauden päästä ja sitten taas seuraavassa kuussa jne. Kerätä kuvat sitten kollaasiksi ja kappas, kun kymmenen kuvaa on otettu, on jo pian juhannus!
Minä heti tietty poikkipuolin ja ikkunasta en kuvaa ottanut vaan meidän talon portailta. Havainnollistaa paremmin muuttuvaa luontoa kuin navetan seinä, eikös..


Isompi minimehtäläinen on pyöränsäkkin parkkeeraanut siihen kauniisti. Varmaan 6 kuvassa tulee näkymään tuo fillari aina tuossa.. liekkö muissakin lapsiperheissä sama ongelma?

tähän haluan haastaa mukaan:


lauantai 15. syyskuuta 2012

Koriloita

hattuloille & hanskoloille,tilpehöörilöille sekä nippeleille ja nappeleille..






Hyllyjen kätköistä löyty muutama kori, jotka laitoin uuteen uskoon. Värit oli kamalat jo ennestään, mutta perusteellisen pesun jälkeen ne vasta karmeet oliki. Kilikoli maalia pintaan, uudet pussukat sisään ja tekstiä. Hyvä tuli. Tuota hattukoria vaan tarttee vielä muokata jahka löydän navetalta sellasia puu kakkaroita.

Tässä vielä korit ennen maalausta..


Mukavaa lauantaita!

perjantai 14. syyskuuta 2012

Olihan muuten homma..

Eilen haukkasin kyllä liian ison palan tehtäväksi, täytyy myöntää, mutta koska olin jo alottanu ni pakkohan se oli loppuun tehdä. 




Ompelin keittiöön solmimisnauha verhot käsin. Ja voi juutas jotta teki mieli heivata tuo kangas moneen kertaan roskiin.. ja sen heinäseipään sain keittiöön. ei tarvinnut edes katkasta..aikas magee tuli, tää tykkää kovasti.

Lisäksi sain mamalta eilen ihanan kristallihimmelin. Vielä ei oo tietoa mitä siihen tulee ja missä sen paikka tulee olemaan pysyvästi mutta siihen asti se saa notkua tossa heinäseipään toisessa päässä.



Mukavata viikonloppuva kaikille!!!

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Varoittava esimerkki..

Nimittäin kosteasta kesästä ja millaisen ilmalukon se voikaan aiheuttaa..


leivinuunin päältä laipiota..




Julmetusta palohormiston esilämmityksestä huolimatta ei vetänytkään vaikka kokeiltiin veto ensin kynttilällä ala hormin kautta. Tästä seurasi jumalaton siivoaminen, tavaroiden pesulaan pakkaaminen ja seinien uudelleen maalaaminen. 

Tässä syy miksi osa niistä blogi arvontojen palkinnoista ei meillä enää käytössä ole. aika karuksi kärähti myös nuo enkelin siivet alimmassa kuvassa.

Jotain positiivista:pääsee sisustamaan ihan uusilla tuulilla alusta loppuun. Kätevästi samalla vaihtuu vähän järjestykset ja tulee ihan uusia juttuja. mm.kauan kaipaamani heinäseipäät verhotangoiksi. Toinen niistä tököttää jo seinällä, joten kuvaillaan sitten kun saan niihin verhotkin joskus kiinni.

Jotta ei menis ihan masenteluksi niin tässä teille kuva ihanista kärpässienistä, jotka olivat ihan tulipunaisia. ei yhtään valkeaa täplää. ja niin somasti rivissään :)




Mukavaa keskiviikkoa!

tiistai 11. syyskuuta 2012

Arvontapalkintoja

Nonni..nyt on uusi ihana tietokone, uusilla ihanilla ominaisuuksilla. 

Lupailin niitä kilpailujen palkintoja esitellä teille, suurin osa niistä päätyi saunalle. Leivosvuoat,perhosrasia ja peltinen lintutaulu oli yksi palkinnoista joka tuli joka tuli tää olis tän koti-blogiarvonnasta. Leivosvuoat päätyi löylyhuoneeseen toimittamaan tuikkukuppien virkaa..



 


Metallinen perhos"kirjarasia" päätyi saunatupaan lintutaulun kanssa. Rasiassa säilötään tulitikkuja. Lintu hakee paikkaansa..siihen asti se saa nököttää meidän pukuhuoneen pöydän avaimessa roikkumalla.





Tarutikin arvonnasta sain ihanaa saippuaa.Suklaat päätyikin nassuun jo aikoja sitten ja servetit odottaa vielä.Magneetti nökötti jääkaapin ovessa.Samoin open kyltti joka tuli tää olis tän koti-arvonnasta. Huomenna kerron mitä niille tapahtui(ohrasesti voin jo todeta).Saippualle ompelin pussukan vanhasta pellavaisesta laudeliinan pätkästä. Peseytyminen sujuu, kun ei ole liukas saippua käsissä vaan pussukassa joka toimittaa samalla pesukintaan virkaa. Samaisesta kankaasta ompelin myös ylimääräisen pesu sienen, josta tuli sydämen muotoinen.


Voitin myöskin parissa muussa blogiarvonnassa josta kristin hyvää ja kaunista-blogin tomaatinlehtisaippua etsii paikkaa..on sen verta eksoottista, että tarttee tosiaan miettiä sille vielä arvoisensa astia..ja yksi palkinto ei ole vielälöytänyt perille.

Kertokaapas muuten mitä tämä muistuttaa???


Hautapaikkaa kenties?? saimme järkyttävän naurukohtauksen perhe mehtäläisen kanssa, kun meidän emäntä laittaa syksy istutuksia. Meillä pihalla siis vanha vessanpönttö toimittaa kukka törpön virkaa, mutta tästä paskiksestahan olis muuhunkin. Hautakivet on järkyttävän kalliita ja itse olen ainakin sitä mieltä, että halvinta vaan mitä irti lähtee, niin miksi ei vessanpönttö voisi toimittaa samaa?? Tuon tervetulo tekstin käänsin vinottain..ei näytä enää hautapaikalta, mutta huvituttaa silti edelleen aina kun ohi kävelee.

Kiitos valtavan paljon onnitteluista vuosipäivänämme, sekä uusille lukijoille kovasti tervetuloa!!

Mukavaa tiistaita kaikille!!